FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČANI POZIVAJU DONATORE DA UBRZAJU ISPLATU SREDSTAVA ZA OBNOVU

TOKIO , 13. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Iračani su u srijedupozvali međunarodne donatore da održe obećanja o sredstvimanamijenjenim obnovi zemlje u kojoj i dalje traje nasilje, objasnivšikako je to najučinkovitiji način u borbi protiv ekstremizma.
TOKIO , 13. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Iračani su u srijedu pozvali međunarodne donatore da održe obećanja o sredstvima namijenjenim obnovi zemlje u kojoj i dalje traje nasilje, objasnivši kako je to najučinkovitiji način u borbi protiv ekstremizma.

Irački su izaslanici na dvodnevnoj donatorskoj konferenciji koja je počela danas u Tokiju podsjetili donatore na obećana sredstva te su ih pozvali da oproste dug Bagdadu u iznosu od 125 milijardi američkih dolara. Objasnili su kako smatraju da je to jedini način da se Iraku pomogne da iziđe iz velike financijske krize.

Konferencija u Tokiju okupila je predstavnike 55 zemalja i organizacija, među kojima i neke koje su se od početka protivile američkoj vojnoj akciji u Iraku. "Razvoj i stabilnost naše zemlje ne mogu se postići oružjem. Kratkoročna pomoć ključna je u procesu uništenja uzroka terorizma. To je istodobno jedini način na koji možemo izgraditi dugoročnu budućnost za naš narod. Pozivam vas da svoja obećanja sada i ovdje pretvorite u čvrste obveze", rekao je premijer Barham Salih podsjetivši da su mnogi dijelovi Iraka već dovoljno sigurni da bi se u njima moglo započeti s poslovima obnove.

Donatorska konferencija prva je otkad je na vlasti iračka prijelazna vlada. Među sudionicima su Francuzi, Nijemci i Rusi, koji su se protivili američkoj invaziji na Irak i kritizirali poslijeratnu politiku Washingtona u toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙