FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LABURISTI MLAKO DOČEKALI BLAIROVU DJELOMIČNU ISPRIKU ZA IRAK

BRIGHTON, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanska vladajućaLaburistička stranka mlako je u utorak dočekala djelomičnu isprikupremijera Tonyja Blaira za Irak, u kojoj je izrazio žaljenje zato štosu se obavještajni podaci o navodnom iračkom oružju za masovnouništenje pokazali pogrešnima, ali se nije ispričao za rušenje režimaSadama Huseina.
BRIGHTON, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanska vladajuća Laburistička stranka mlako je u utorak dočekala djelomičnu ispriku premijera Tonyja Blaira za Irak, u kojoj je izrazio žaljenje zato što su se obavještajni podaci o navodnom iračkom oružju za masovno uništenje pokazali pogrešnima, ali se nije ispričao za rušenje režima Sadama Huseina.

Ta je izjava na godišnjoj konferenciji njegove stranke bila najbliže priznanju vlastite krivice za rat, koji je napravio duboke podjele unutar stranke i cjelokupne britanske javnosti.

"Ne vjerujem da će uspjeti ujediniti sve jer su u igri vrlo duboki osjećaji, ali mislim da je pročistio situaciju mnogim ljudima zabrinutim zbog pitanja (oružja)", rekao je vođa skupine Amicus Derek Simpson.

"Mogao je okolišati, ali se s tim izravno suočio", dodao je.

Blairu je ovo najlošije razdoblje u sedmogodišnjem razdoblju na položaju predsjednika vlade i sad mu treba potpora stranke koja se priprema za nove izbore, vjerojatno u svibnju.

No stranački delegati protivnici rata nisu bili osobito impresionirani, što potvrđuje tvrdnja parlamentarnog zastupnika Boba arshall-Andrewsa koji je rekao kako to što je Blair rekao "nije ni blizu" isprici.

"Preplavili su me valovi mučnine", rekao je.

Gnjev zbog Iraka laburiste je već stajao glasova na lokalnim i izborima za europski parlament. Ispitivanja javnog mnijenja zasad pokazuju kako bi Laburistička stranka mogla dobiti i treći mandat na vlasti, ali bi se njezina velika parlamentarna većina mogla osjetno smanjiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙