FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGspot i ove godine očekuje porast prometa od 50 posto

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - U zagrebačkoj informatičkoj tvrtkiHGspot ove godine očekuju 50 postotni porast prometa u odnosu na lani,te dobit od oko 9 milijuna kuna.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - U zagrebačkoj informatičkoj tvrtki HGspot ove godine očekuju 50 postotni porast prometa u odnosu na lani, te dobit od oko 9 milijuna kuna.

Od kolovoza ove godine HGspot transformiran je iz društva sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.) u dioničko društvo (d.d.), a od sredine studenog ove godine tvrtka će dobiti i novog predsjednika Uprave.

Istaknuli su to na današnjoj konferenciji za novinare vlasnici i sadašnji direktori HGspota Hrvoje Prpić i Saša Lončar, dodavši da je Nadzorni odbor tvrtke zbog širenja poslovanja novim predsjednikom Uprave imenovao Mensura Jašarevića.

Osnovna djelatnost HGspota, koji je s aktivnim radom počeo 1997., je prodaja i proizvodnja računala i računalne opreme, a do sada su svake godine bilježili visok rast prometa (u prosjeku oko 50 posto). Uz građanstvo njihovi su kupci i tvrtke te državne ustanove, a ove su godine, po riječima Prpića, uz računala najviše prodavali audio/video uređaje, prijenosnike te klima uređaje.

Rastu prometa pogodovalo je, kaže Prpić, i ovogodišnje otvaranje prvih 15 poslovnica/trgovina diljem Hrvatske, a do kraja 2007. predviđaju otvaranje ukupno 50 prodajnih mjesta.

Do tada planiraju i širenje u regiji, posebno u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru te Makedoniju, a želja im je i postići prepoznatljivost i na tržištima zemalja Europske unije. Uz to, do 2007. u planu im je i izlazak dionica tvrtke na burzu.

U zagrebačkoj centrali HGspota, gdje je i prodajno mjesto, trenutno je zaposleno 75 djelatnika, prosječne starosti 28 godina.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙