FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- Svjedoci "uzdrmali" Ivana Bulja

SPLIT, 13. listopada 2004. (Hina) - U nastavku suđenja rođacima Ivanu(41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvomalodobne Anđele Bešlić u ožujku 2002., danas ispitani svjedoci -policijski inspektori koji su sudjelovali u kriminalističkoj obradbiIvana Bulja, iznijeli su više pojedinosti o istrazi i ispitivanju,teško "uzdrmavši" prvooptuženog, doznaje se od suca ZoranaMatulovića.
SPLIT, 13. listopada 2004. (Hina) - U nastavku suđenja rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić u ožujku 2002., danas ispitani svjedoci - policijski inspektori koji su sudjelovali u kriminalističkoj obradbi Ivana Bulja, iznijeli su više pojedinosti o istrazi i ispitivanju, teško "uzdrmavši" prvooptuženog, doznaje se od suca Zorana Matulovića.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog malodobnosti žrtve.

Svjedočili su djelatnici sinjske Policijske postaje Anđelko Bilonić i Ante Pezo, te inspektorica Odjela za krvne delikte splitsko-dalmatinske Policijske uprave Sunčica Glunčić, koji su ispitivali Ivana Bulja kad se sam predao policiji. Sudac Matulović izvijestio je novinare da su spomenuti svjedoci iznijeli više bitnih pojedinosti iz kriminalističke istrage, na temelju kojih su rasvijetlili ponašanje Ivana Bulja u tijeku policijskog ispitivanja.

Pavao Bulj je, po sučevim riječima, bio posve nezainteresiran za iskaze svjedoka, jer ga nisu izravno spominjali, a Ivan Bulj je "mijenjao boje i očito počeo gubiti živce, jer je postao svjestan da je njegova obrana nakon današnjeg svjedočenja definitivno oborena".

Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem policajca Ivice Buzova, poznanika prvooptuženog Željka Lakića i strica dvojice optuženika Ivana Bulja Ivanka, koji bi trebali govoriti o Ivanovu ponašanju nakon nestanka Anđele Bešlić.

Dvojica su Bulja optužena da su 3. ožujka 2002. malodobnu Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta, na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju uvukli u automobil Ivana Bulja, odvezli je na nepristupačno područje, silovali i ubili. Njezino su tijelo bacili u jamu kod Suhača i prekrili suhim granjem, gdje je pronađeno nakon mjesec dana.

Suđenje, započeto 26. ožujka prošle godine, do sada je više puta prekidano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙