FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER: NJEMAČKA JE I DALJE PROTIV SLANJA POSTROJBA U IRAK

BERLIN, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder izjavio je da se stajalište njegove vlade koja se od početkarata u Iraku protivi slanju njemačkih postrojba u tu zemlju, nijepromijenilo, izvijestili su u srijedu vladini izvori u Berlinu.
BERLIN, 13. listopada 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder izjavio je da se stajalište njegove vlade koja se od početka rata u Iraku protivi slanju njemačkih postrojba u tu zemlju, nije promijenilo, izvijestili su u srijedu vladini izvori u Berlinu.

"Nitko u saveznoj vladi, pa ni ministar obrane, ne kani mijenjati mišljenje o Iraku", istaknuo je Schroeder na sjednici ministarskog vijeća, kako navode ti izvori.

Takvo je stajalište izrečeno nakon izjave njemačkog ministra obrane Petera Strucka da dugoročno nije isključeno slanje snaga u Irak.

Slanje snaga "ne bi bio odgovoran čin", premda će se najvjerojatnije pojačati pritisak Sjedinjenih Država na saveznike pobijedi li na predsjedničkim izborima u studenome John Kerry, kazao je za AFP Wilfried Nachtwei, stručnjak za sigurnost u stranci Zelenih koja sa Schroederovim SPD-om (Socijaldemokratska stranka) vlada u Njemačkoj.

Njemačka, kao i Francuska i Rusija, koje su se oštro usprotivile ratu u Iraku, odbile su poslati svoje vojnike radi pružanja pomoći koaliciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙