FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN SPORAZUM O PROMETOVANJU VLAKA "EAST EXPRESS"

LJUBLJANA/ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici petželjezničkih poduzeća potpisali su danas u Ljubljani Sporazum ouvođenju u promet teretnoga vlaka East-express na relaciji Istanbul -Ljubljana, i to jedanput tjedno.
LJUBLJANA/ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici pet željezničkih poduzeća potpisali su danas u Ljubljani Sporazum o uvođenju u promet teretnoga vlaka East-express na relaciji Istanbul - Ljubljana, i to jedanput tjedno.

Riječ je o izravnom vlaku koji vozi na relaciji Ljubljana - Zagreb - Beograd - Sofija - Istanbul (1450 km), a koji bi u roku od 60 sati trebao prevoziti ponajviše robu iz Turske u zapadnu Europu.

Sporazum su potpisali predstavnici Turskih željeznica (TCDD), Bugarskih željeznica (BDŽ), ŽTP-a Beograd, Hrvatskih željeznica (HŽ) i Slovenskih željeznica (SŽ).

U ime HŽ-a Sporazum je potpisao predsjednik Uprave Tomislav Josip Mlinarić.

Tim proizvodom, ističu iz HŽ-a, želi se povećati udio prijevoza tereta željeznicom, jer se do sada samo jedan posto tereta iz Turske u zapadnu Europu prevozio željeznicom. Po cijeni i po vremenu taj će prijevoz, kažu u HŽ-u, biti konkurentan cestovnom prijevozu.

Za vlak East-express predviđen je pokusni rok od šest mjeseci, nakon kojega će se vidjeti rezultati i njegova isplativost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙