FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omerbašić uputio RAMAZANSKu PORUKu

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - U povodu najznačajnijeg mjesecaislamskog kalendara - ramazana, koji počinje 15. listopada, Ševko ef.Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, uputioje muslimanskim vjernicima ramazansku poruku.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - U povodu najznačajnijeg mjeseca islamskog kalendara - ramazana, koji počinje 15. listopada, Ševko ef. Omerbašić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, uputio je muslimanskim vjernicima ramazansku poruku.

"Ramazan je prilika da iskušamo naše ljudske, humane i moralne kvalitete i da spoznamo da nismo samo materijalna, nego i duboko humana bića kojima je Svevišnji namijenio uzvišene i plemenite zadaće", ističe u poruci muftija Omerbašić.

Podsjeća kako se već u četvrtak u večernjim satima diljem svijeta muslimani okupljaju u džamijama i manjim hramovima kako bi obilježili početak posta u mjesecu, koji je proglašen blaženim mjesecom.

"Tijekom ramazanskoga posta i pojačane molitve nastojat ćemo proniknuti u tajnu naše ljudske misije na ovom svijetu", napominje u poruci Omerbešić, koji poziva na okupljanje na brojnim programima i ramazanskim svečanostima te na molitvu "za mir u svijetu i prestanak patnji i stradanja svih, a posebice u muslimanskom svijetu gdje svakodnevno gine na stotine i tisuće nevinih".

Predsjednik Mešihata na kraju poruke zaželio je ugodne i mubarek ramazanske dane.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙