FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIPREMA ZA 20. OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Na 20. Olimpijskim igrama gluhihod 5. do 16. siječnja 2005. u Melbourneu nastupit će i 21 hrvatskišportaš koji će se natjecati u streljaštvu, hrvanju i rukometu.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Na 20. Olimpijskim igrama gluhih od 5. do 16. siječnja 2005. u Melbourneu nastupit će i 21 hrvatski športaš koji će se natjecati u streljaštvu, hrvanju i rukometu.

Šport je jedna od rijetkih aktivnosti gdje glasovna komunikacija nije socijalna zapreka pa možemo reći da su upravo tu gluhi potpuno izjednačeni i integrirani u okolinu ljudi koji čuju, rekao je predsjednik Hrvatskoga športskog saveza gluhih (HŠSG) Marijo Lušić, ujedno kapetan hrvatske rukometne vrste koja brani zlatno olimpijsko odličje s prošlih Olimpijskih igara gluhih u Rimu 2001.

U sklopu priprema za nastup u Australiji naš najbolji gluhi hrvač Anto Zečević je na Svjetskom prvenstvu grčkorimskim načinom u Sofiji u kategoriji do 66 kg osvojio šesto mjesto.

Po riječima njegova trenera Davora Jakubeka bolji rezultat se i nije mogao očekivati, jer je Zečeviću u prvom kolu protivnik bio Turčin Demitros koji ga je pobijedio s 4:0, a u drugom kolu je s 4:1 izgubio od ukupnog pobjednika Armenca Amojana. U borbi za šesto mjesto Zečević je s 15:3 nadvisio Uzbekistanca Đalilova, a to je prvenstvo bila samo jedna od provjera spremnosti 24-godišnjeg člana Hrvačkog kluba "Sesvete". On će biti naš glavni adut na Olimpijadi gluhih na kojima će nastupiti mnogi europski i svjetski prvaci, jer je hrvanje jedan od rijetkih športova u kojima nedostatak sluha nije zapreka za postizanje vrhunskih rezultata, zaključio je Jakubek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙