FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKIM INFORMATIČARIMA DVA ZLATA I JEDNA BRONCA

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Na 16. Međunarodnoj informatičkojolimpijadi, koja se od 11. do 18. rujna održala u Ateni, hrvatski suinformatičari osvojili čak dvije zlatne i jednu brončanu medalju tetako zauzeli visoko mjesto u ukupnom poretku, priopćeno je izHrvatskog saveza informatičara (HSIN).
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Na 16. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 11. do 18. rujna održala u Ateni, hrvatski su informatičari osvojili čak dvije zlatne i jednu brončanu medalju te tako zauzeli visoko mjesto u ukupnom poretku, priopćeno je iz Hrvatskog saveza informatičara (HSIN).

Luka Kalinovčić i Lovro Pužar osvojili su zlata, dok je brončanu medalju dobio Luka Donđivić. Sva trojica su učenici četvrtog razreda XV. zagrebačke gimnazije.

U sklopu hrvatske reprezentacije nastupio je i Davor Jerbić iz valpovačke Srednje škole, voditelji su bili Krešimir Malnar i Zvonimir Bujanović, dok je organizator nastupa za Hrvatski savez informatičara bio Ivo Šeparović.

HSIN već 12 godina uspješno organizira nastupe na međunarodnim olimpijadama, na kojima su mladi hrvatski informatičari osvojili 40 medalja.

Prema propozicijama, natjecanje se sastojalo od rješavanja šest problemskih zadataka u programskim jezicima Pascal i C/C++ na PC računalima pod operativnim sustavima Windows i Linux. Natjecanje je podijeljeno u dva dana, rezultati su se zbrajali, a ocjenjivanje je obavljeno automatski pomoću mrežnog softvera kreiranog za tu svrhu, pod nadzorom sedmeročlanog Međunarodnog znanstvenog povjerenstva.

(Hina) xkt ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙