FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS POTVRDIO KOALICIJSKI SPORAZUM SA SDP-OM

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Prošireno Predsjedništvo HSS-apotvrdilo je u utorak navečer nacrt koalicijskog sporazuma sa SDP-om,čime je otvoren put da taj dokument uskoro potpišu predsjednici dvijustranaka.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Prošireno Predsjedništvo HSS-a potvrdilo je u utorak navečer nacrt koalicijskog sporazuma sa SDP-om, čime je otvoren put da taj dokument uskoro potpišu predsjednici dviju stranaka.

Zlatko Tomčić i Ivica Račan do kraja će listopada potpisati sporazum o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji, doznaje se iz HSS-a.

Do kraja idućeg tjedna trebao bi pak biti usuglašen i aneks sporazuma u kojem će se precizno utvrditi i tko će biti nositelji koalicijskih lista u županijama i Gradu Zagrebu.

O nacrtu koalicijskog sporazuma s HSS-om svoje stajalište treba izreći i Predsjedništvo HSS-a. Budući da se očekuje da će to stajalište biti pozitivno, stvoreni su svi uvjeti da te dvije stranke nakon koalicije na državnoj razini iskušaju biračko tijelo i na lokalnim izborima planiranima za proljeće iduće godine.

Tjednik Nacional je u novom broju objavio rezultate vlastita ispitivanja javnog mnijenja provedenog u nedjelju, 10. listopada, po kojima je koalicija SDP-HSS pretekla vladajući HDZ.

Rezultati ispitivanja, za koje tjednik kaže da je provedeno na reprezentativnom uzorku od tisuću ispitanika, pokazuju da bi za SDP-HSS danas glasovalo 25,38 posto, a za HDZ - 24,37 posto birača.

HNS, koji se zauzima za veću koaliciju oporbenih stranaka, samostalno bi dobio, da se sada održavaju izbori, 7,35 posto glasova, a HSP 6,45 posto. Ostale stranke ne bi prošle izborni prag, a ne zna za koga bi glasovalo 20,85 posto građana, pokazalo je istraživanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙