FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barilović - na vlasti najvjerojatnije koalicija HSS-HSP-Nezavisna lista

BARILOVIĆ, 11. listopada 2004. (Hina) - Budući članovi Općinskog vijećas liste HSS-a, HSP-a i Nezavisne liste Zvonka Spudića, koji su naizborima 3. listopada osvojili ukupno sedam mjesta, poslali suvladinoj povjerenici za tu općinu Alenki Laptalo pisani zahtjev da uroku od osam dana sazove konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća jersu oni, kako piše u dopisu, "dogovorili natpolovičnu većinu uOpćinskom vijeću".
BARILOVIĆ, 11. listopada 2004. (Hina) - Budući članovi Općinskog vijeća s liste HSS-a, HSP-a i Nezavisne liste Zvonka Spudića, koji su na izborima 3. listopada osvojili ukupno sedam mjesta, poslali su vladinoj povjerenici za tu općinu Alenki Laptalo pisani zahtjev da u roku od osam dana sazove konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća jer su oni, kako piše u dopisu, "dogovorili natpolovičnu većinu u Općinskom vijeću".

Prema rezultatima izvanrednih izbora od 3. listopada, od ukupno 11 mjesta najviše je osvojila lista HDZ-a, pet. Po dva su osvojile liste HSS-a i HSP-a, a Nezavisna lista Zvonka Spudića tri vijećnika, i to dva prema izbornom rezultatu, te još jednog, (kao dvanaestog člana Općinskog vijeća) iz redova srpske nacionalne manjine, a prema Zakonu o nacionalnim manjinama, doznaje se danas od Alenke Laptalo.

Dogovor koalicije je da će predsjednik vijeća biti Ivan Grginčić (HSP), a načelnik općine Ivan Mušnjak (HSS). Vijećnik Miško Belavić (HSP) izjavio je da je HDZ na proljeće rušio tu istu postavu, jer je Ivan Grginčić bio predsjednik vijeća, a Ivan Mušnjak načelnik. "Jedino što je HDZ uspio potrošilo se oko 200.000 kuna poreznih obveznika za prijevremene izbore i to samo nekoliko mjeseci prije redovitih lokalnih izbora", rekao je, u ime najvjerojatnije buduće vladajuće koalicije, Miško Belavić.

U prošlom sazivu HDZ je imao četiri vijećnika. HSS-ova tri vijećnika te po jedan iz SDP-a, HSP-a i HSLS-a i jedan nezavisni vijećnik koalicijski su postavili HSS-ova kandidata Ivana Mušnjaka za načelnika. Politička kriza u Bariloviću počela je u travnju, kada je Općinsko vijeće izglasalo nepovjerenje načelniku Mušnjaku, a u zakonskom roku od trideset dana nisu se mogli dogovoriti o izboru novog načelnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙