FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AUSTRALIJA: HOWARD POBIJEDIO, LABURISTI PRIZNALI PORAZ

SYDNEY, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Čelnik australske laburističkestranke priznao je poraz na parlamentarnim izborima održanim u subotui čestitao konzervativnom premijeru Johnu Howardu koji je dobiočetvrti mandat zaredom.
SYDNEY, 9. listopada 2004. (Hina/AFP) - Čelnik australske laburističke stranke priznao je poraz na parlamentarnim izborima održanim u subotu i čestitao konzervativnom premijeru Johnu Howardu koji je dobio četvrti mandat zaredom.

"Maloprije sam razgovarao s Howardom i čestitao sam njemu, njegovoj obitelji i strankama koalicije (konzervativci) na pobjedi koju su osvojili večeras", izjavio je Mark Latham pred osamstotinjak ljudi okupljenih u njegovoj izbornoj jedinici u predgrađu Sidneyja.

"Mnogi su mi govorili da sam ojačao oporbu, a kada je oporba jaka, jaka je i australska demokracija", kazao je pred skupom.

Prema prvim predviđanjima javne tv-postaje ABC, konzervativna koalicija dobit će 87 od 150 zastupničkih mjesta u donjem domu parlamenta, što je pet zastupnika više nego u prošlom sazivu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙