FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOMISIJA PREDLAŽE POVEĆANJE PRORAČUNA ZA POMOĆ HRVATSKOJ

BRUXELLES,12. listopada(Hina) - Europska povjerenica za proračunMicheale Schreyer predstavila je u utorak u Bruxellesu prijedlogeKomisije za dodatna proračunska sredstva za 2005. godinu namijenjenaza pretpristupnu pomoć Hrvatskoj, pomoć turskoj zajednici na Cipru iza mirovni proces u Sjevernoj Irskoj.
BRUXELLES,12. listopada(Hina) - Europska povjerenica za proračun Micheale Schreyer predstavila je u utorak u Bruxellesu prijedloge Komisije za dodatna proračunska sredstva za 2005. godinu namijenjena za pretpristupnu pomoć Hrvatskoj, pomoć turskoj zajednici na Cipru i za mirovni proces u Sjevernoj Irskoj.

Stjecanjem kandidatskog statusa, Hrvatska je dobila pravo na korištenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU-a. Europska komisija je u pretpristupnoj strategiji predložila da u sljedeće dvije godine Hrvatska iz tri pretpristupna fonda dobije 245 milijuna eura. Tijekom sljedeće godine Hrvatska će moći povući 105 milijuna eura.

Turskoj zajednici na Cipru za poticanje gospodarskog razvoja namijenjeno je 114 milijuna eura, a za mirovni proces u Sjevernoj Irskoj 60 milijuna eura.

Europska komisija bi u srijedu na redovitoj sjednici trebala usvojiti amandmane, kojima se predlaže da se proračun za sljedeću godinu poveća kako bi se osigurala ta sredstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙