FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE UVJERENA DA ĆE GOTOVINA BITI LOCIRAN DO KRAJA STUDENOGA

LUXEMBOURG,11. listopada(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla delPonte izrazila je u ponedjeljak u Luxembourgu uvjerenje da će hrvatskevlasti do kraja studenoga locirati odbjeglog generala Antu Gotovinu teizrazila "veliko razočaranje" što on nije uhićen još prije ljeta.
LUXEMBOURG,11. listopada(Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte izrazila je u ponedjeljak u Luxembourgu uvjerenje da će hrvatske vlasti do kraja studenoga locirati odbjeglog generala Antu Gotovinu te izrazila "veliko razočaranje" što on nije uhićen još prije ljeta.

"Kada sam u proljeće razgovarala s predstavnicima hrvatskih vlasti vjerovala sam da će ga uhititi prije ljetnih praznika, ali to se nije dogodilo i bila sam vrlo razočarana", rekla je Del Ponte na konferenciji za novinare nakon što je Vijeću EU-a iznijela svoju ocjenu suradnje zemalja bivše Jugoslavije s Haškim sudom (ICTY).

"Nadam se da će Hrvatska to učiniti prije kraja sljedećeg mjeseca, jer ću 23. studenoga podnijeti izviješće Vijeću sigurnosti UN-a. To je vrlo važan krajnji rok za hrvatsku Vladu", rekla je haška tužiteljica.

Del Ponte je rekla da je imala informacije da je general Gotovina u kolovozu ove godine viđen na plaži na hrvatskoj obali.

Upitana bi li bila razočarana ako Europsko vijeće u prosincu odredi datum za početak pregovora s Hrvatskom, a da general Gotovina ne bude uhićen, Del Ponte je rekla da ne želi biti uključena u politička pitanja.

"Ja sam tužiteljica i ne želim biti uključena u politička pitanja, ali bih htjela vidjeti rezultate, uhićenje bjegunaca. Hrvatska mora uhititi Gotovinu i uvjerena sam da će to učiniti", rekla je.

Ona je dodala da ne može unaprijed reći što kazati Vijeću sigurnosti o naporima Hrvatske na uhićenju Gotovine.

"Pozorno pratim što hrvatske vlasti rade na lociranju odbjeglog generala i moći ću izvijestiti što je učinjeno dobro ili loše", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙