FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO FINANCIJA I SVJETSKA BANKA OPOVRGAVAJU SINDIKATE

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Ured Svjetske banke u Hrvatskojizvijestio je danas da Svjetska banka za sada nije imala uvid u nacrtproračuna Hrvatske za iduću godinu, a i Ministarstvo financijapriopćilo je da "nitko još nije dobio na uvid proračun budući daproces njegove izrade još traje", a tek kada proračun bude usvoje naVladi s njegovim sadržajem će biti upoznata i cijela javnost.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Ured Svjetske banke u Hrvatskoj izvijestio je danas da Svjetska banka za sada nije imala uvid u nacrt proračuna Hrvatske za iduću godinu, a i Ministarstvo financija priopćilo je da "nitko još nije dobio na uvid proračun budući da proces njegove izrade još traje", a tek kada proračun bude usvoje na Vladi s njegovim sadržajem će biti upoznata i cijela javnost.

Obje su institucije, naime, priopćenjima reagirale na članke objavljene u medijima da je Vlada omogućila uvid u proračun Svjetskoj banci, ali ne i sindikatima, o čemu je jučer izvijestio Savez samostalnih sindikata Hrvatske prenoseći da je predsjednica toga sindikata Vesna Dejanović, koja je ovih dana boravila u Washingtonu, saznala od predstavnika Svjetske banke da oni imaju uvid u nacrt prijedloga hrvatskog proračuna za 2005.

"Svjetska banka za sada nije imala uvid u nacrt proračuna RH za 2005. godinu. Uvid u postupak pripreme proračuna Svjetska banka je stekla iz javno dostupnih Uputa za izradu državnog proračuna za 2005.-2007. godinu, objavljenim na web stranicama Ministarstva financija, kao i iz Vladinog dokumenta Načela fiskalne politike za razdoblje 2005-2007. koji daje okvire proračuna za 2005., ali i sljedeće dvije godine, i javno je raspoloživ dokument na web stranicama Vlade", navodi se u priopćenju Ureda Svjetske banke.

Iz Banke također ističu da izjava direktora Regionalnog ureda Svjetske banke za Bugarsku, Hrvatsku i Rumunjsku Ananda K. Setha i ekonomistice za smanjenje siromaštva Satu Khristine Kahkonen "da je nepostojanje socijalnog dijaloga u Hrvatskoj štetno jer se reforme uspješnije provode ako su u njih uključeni i sindikati" pokazuju otvorenost Svjetske banke za razgovor sa svim sudionicima društvenih procesa u zemlji.

Ministarstvo financija pak u svom priopćenju ističe da je prijedlog državnog proračuna za razdoblje od 2005. do 2007. u završnoj fazi izrade, a tek kad bude usvojen na Vladi s njegovim sadržajem biti upoznata i cjelokupna javnost.

"Sve dok traje izrada proračuna ne može se govoriti o njegovu sadržaju i detaljima", naglašavaju iz Ministarstva.

Iz Ministarstva tvrde da nitko još nije dobio na uvid proračun budući da proces njegove izrade još traje, a sve se odvija sukladno proceduri donošenja državnog proračuna.

Prijedlog državnog proračuna, kako se najavljuje iz resornog ministarstva, trebao bi se uskoro naći u Vladinoj proceduri.

I iz Ministarstva financija podsjećaju da su upute za izradu državnog proračuna za trogodišnje razdoblje objavljene na Internet stranici Ministarstva još u srpnju ove godine, sa svim smjernicama Vlade RH o makoekonomskoj i fiskalnoj politici za razdoblje 2005. - 2007. godine, metodologijom za izradu državnog proračuna, dokumentacijom i rokovima za implementaciju financijskih i drugih planova te programom za izradu državnog proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙