FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IMENOVANO SEDMERO ZAMJENIKA ŽUPANIJSKIH I OPĆINSKIH TUŽITELJA

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Državno odvjetničko vijeće (DOV)danas je imenovalo po jednog zamjenika županijskih državnih odvjetnikau Karlovcu i Varaždinu te tri zamjenika općinskog državnog odvjetnikau Rijeci i jednog u Karlovcu.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Državno odvjetničko vijeće (DOV) danas je imenovalo po jednog zamjenika županijskih državnih odvjetnika u Karlovcu i Varaždinu te tri zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Rijeci i jednog u Karlovcu.

Za zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Karlovcu imenovan je Antun Stanković Močan, dosadašnji zamjenik općinskog tužitelja u tom gradu. On će raditi u Kaznenom odjelu, a po riječima karlovačke županijske državne odvjetnice Ljubice Fiškuš-Šumonja prednost nad drugim kandidatom dobio je zbog dosadašnjeg iskustva koje će mu koristiti u rješavanju velikog broja predmeta za ratne zločine pristiglih u tamošnje državno odvjetništvo.

Između dvojice kandidata izabran je i novi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu Darko Galić, koji će na tu dužnost također doći iz općinskog tužiteljstva.

Za zamjenike općinskog državnog odvjetnika u Rijeci imenovani su Sandra Šarkan, Igor Vranković i Dragana Marić-Velić, dok je Biljana Čavar imenovan zamjenicom karlovačkog općinskog državnog odvjetnika.

DOV je danas odgodio imenovanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru i općinskog u Bujama.

Kod imenovanja zamjenika u Vukovaru sporno je bilo priznavanje godina radnog staža sadašnjoj zamjenici općinskog državnog odvjetnika Branki Tomić. Županijski državni odvjetnik Božidar Piljić ranije je ocijenio da ona nema dovoljno staža jer joj u obzir nije uzeo rad u pravosudnim tijelima u Vukovaru za vrijeme okupacije. No, DOV je ustvrdio da je tijekom mirne reintegracije Podunavlja Ministarstvo pravosuđa preuzelo dio pravosudnih dužnosnika, zbog čega im se mora priznati i staž iz vremena dok Hrvatska nije kontrolirala okupirano područje. Stoga je od Piljića zatraženo novo mišljenje o toj kandidatkinji, nakon čega će DOV ponovno odlučivati o mogućem imenovanju.

Imenovanje zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Bujama odgođeno je jer je Vijeće zatražilo provjeru podataka iz kandidature Željka Perčinlića, bivšeg županijskog i vojnog suca u BiH. U svom je životopisu Perčinlić naveo da je prije doseljenja u Hrvatsku bio predsjednik Županijskog suda u Travniku te da je jedno vrijeme obnašao i dužnost ministra pravde županije Srednja Bosna. Putem Ministarstva pravosuđa DOV želi doznati zbog čega je i pod kojim okolnostima Perčinlić otišao s mjesta predsjednika suda. Te će podatke pokušati provjeriti i od samog kandidata, pa je i od kolegija državnog odvjetništva u Bujama zatražio da Perčinlića pozove na dodatni razgovor.

Zbog bolesti nekoliko članova DOV je odgodio raspravu o Prijedlogu izmjena Zakona o državnom odvjetništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙