FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAMJENICA TUŽITELJICE NOVČANO KAŽNJENA ZBOG ZLOUPORABE POLOŽAJA

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Državnoodvjetničko vijeće (DOV)kaznilo je danas zamjenicu zagrebačke općinske državne odvjetniceSanju Fucak novčanom kaznom zbog zlouporabe položaja u kaznenompredmetu u kojem je pogodovala oštećeniku, poslovno povezanom snjezinom sestričnom.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Državnoodvjetničko vijeće (DOV) kaznilo je danas zamjenicu zagrebačke općinske državne odvjetnice Sanju Fucak novčanom kaznom zbog zlouporabe položaja u kaznenom predmetu u kojem je pogodovala oštećeniku, poslovno povezanom s njezinom sestričnom.

DOV je nakon stegovnog postupka utvrdilo da je Sanja Fucak počinila stegovno djelo, no iako se tražilo njezino razrješenje, kažnjena je najstrožom novčanom kaznom, pa će joj se tako u idućih šest mjeseci uzimati jedna trećina plaće.

Kažnjena zamjenica općinske državne odvjetnice najavila je da će se žaliti na odluku i pokrenuti upravni spor jer smatra da nije zlouporabila položaj.

Nju se teretilo da je na zamolbu sestrične pogodovala njezinom bivšem direktoru M. R. koji je podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg poslovnog partnera S. L. zbog nekih dugova. Sanja Fucak je u tom predmetu od istražnog suca tražila istražne radnje nakon kojih je osumnjičeni, inače i kanadski državljanin, završio u pritvoru. No, odvjetnica osumnjičenog požalila se Državnom odvjetništvu na njezin rad, a nakon što je proučen spis, na zahtjev glavnog državnog odvjetnika kaznena prijava protiv S. L. je odbačena, a on je pušten iz pritvora.

Obrana je tvrdila da Sanja Fucak nije nikome pogodovala niti je postupila nezakonito kada je na osnovu kaznene prijave zatražila istražne radnje, a to je, kako tvrde, potvrdila i odluka istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda koji je osumnjičenog S. L. pritvorio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙