FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predloženo povjerenstvo za lenac, svađa glavaša i antunović

ZAGREB,1. listopada(Hina) - Uz žestoku svađu između predsjednikaOdbora, Branimira Glavaša (HDZ) i Željke Antunović (SDP), Odbor zaizbor i imenovanja danas je Hrvatskom saboru predložio članoveistražnog povjerenstva za riječki "Viktor Lenac".
ZAGREB,1. listopada(Hina) - Uz žestoku svađu između predsjednika Odbora, Branimira Glavaša (HDZ) i Željke Antunović (SDP), Odbor za izbor i imenovanja danas je Hrvatskom saboru predložio članove istražnog povjerenstva za riječki "Viktor Lenac".

Za predsjednika povjerenstva, koje bi, po zahtjevu HDZ-a, trebalo utvrditi sve činjenice vezane za jamstva koje je bivša Vlada davala kreditorima riječkog brodogradilišta, predložen je pravaš Anto Đapić, a za članove Dragica Zgrebec (SDP), Josip Vresk (HSS) te HDZ-ovci Šime Prtenjača, Emil Tomljanović, Florijan Boras i Glavaš.

Glavaševu imenovanju žestoko se usprotivila Antunović, rekavši da bi to povjerenstvo trebalo biti objektivno i neovisno, a da tim kriterijima Glavaš ne udovoljava jer je, tvrdi, sudjelujući u otkupu dionica PPK Valpovo, "bio upleten u posao koji je za posljedicu imao propast tog poduzeća".

"Pokazali ste da vas ne zanimaju činjenice nego privatne stvari navodnih sudionika, što govori da nećete biti objektivni", poručila je Glavašu.

HDZ-ov zastupnik uzvratio joj je da je upravo radi njene stranke, SDP-a skoro došlo do prolijevanja krvi u Valpovu.

"Radi intervencije vaših partijskih kolega na lokalnoj razini gotovo je došlo do ratnog stanja, a Vi ste sa svojim kolegama huškali ljude ne bi li se u Valpovu prolila krv", rekao je Glavaš, optuživši Antunovićevu da je kao ministrica obrane dolazila u PPK Valpovo kako bi se miješala u poslovanje tog poduzeća.

"Sada mi je jasno zašto vas partija nije kandidirala za povjerenstvo", dodao je Glavaš, na što mu je SDP-ova zastupnica uzvratila da se ponaša "siledžijski", da je "nedostojan bilo kakve demokracije", te da "nema obraza predsjedati Odborom".

"Oni koji glasuju za Vas glasuju iz straha jer vjerojatno Osijekom i dalje hodate naoružani. Vi ste jedini divljak u ovom Saboru i bezobrazni ste da bezobrazniji ne možete biti", uzvratila je Antunović i sa stranačkom kolegicom Gordanom Sobol napustila sjednicu Odbora.

O osnivanju istražnog povjerenstva Sabor će glasovati danas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙