FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRINC ĆE MOLITI KRALJA SIHANUKA DA OSTANE NA PRIJESTOLJU

PNOM PEN, 9. listopada 2004. (HinaAFP) - Princ Nordodom Ranariddh,predsjednik Nacionalne skupštine Kambodže je izjavio u subotu da ćezatražiti od svog oca kralja Nordodoma Sihanuka da odustane od odlukeda abdicira.
PNOM PEN, 9. listopada 2004. (HinaAFP) - Princ Nordodom Ranariddh, predsjednik Nacionalne skupštine Kambodže je izjavio u subotu da će zatražiti od svog oca kralja Nordodoma Sihanuka da odustane od odluke da abdicira.

"Na koljenima ću zamoliti njegovo veličanstvo kralja da nastavi vladati kao veliki kralj Kambodže", izjavio je princ novinarima neposredno prije ulaska u zrakoplov za Peking gdje se nalazi njegov 81-godišnji otac.

Prinčev put je dio inicijativa poduzetih u kraljevskoj obitelji i političkim krugovima u pokušaju navođenja kralja Sihanuka, poznatog po svojim naglim promjenama mišljenja, da odustane od odluke o abdiciranju.

Nordodom Sihanuk je najavio da se neće vratiti u Kambodžu, iz koje je otputovao u siječnju, dok Vijeće prijestolja ne imenuje njegovog nasljednika i tako je potaknuo zastupnike da u petak hitno odobre zakon kojim se omogućuje imenovanje novog kralja.

Najavljena abdikacija je u u prvi plan gurnula nasljeđivanje i dovela kraljevstvo u političku i ustavnu krizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙