FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

njemački parlamentarac GUTTING U MINISTARSTVU KULTURE

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Olav Gutting, zastupnik unjemačkom parlamentu, član odbora EU-a i izvjestitelj za Hrvatsku tezamjenik predsjednika Odbora za pravosuđe (CDU) u pratnji njemačkogveleposlanika Jurgena Staksa posjetio je Ministarstvo kulture.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Olav Gutting, zastupnik u njemačkom parlamentu, član odbora EU-a i izvjestitelj za Hrvatsku te zamjenik predsjednika Odbora za pravosuđe (CDU) u pratnji njemačkog veleposlanika Jurgena Staksa posjetio je Ministarstvo kulture.

Pomoćnica ministra Branka Šulc, kako je danas priopćeno, izvijestila je o programima Ministarstva kulture, osobito kulturnog razvoja i politike, međunarodnoj suradnji, restituciji, sukcesiji i procjeni ratne štete na kulturnim dobrima, pregovorima o povratku kulturnih dobara iz SiCG, zaštiti kulturnih dobara, izgradnji muzeja, knjižnica i arhiva.

Podsjetila je na suradnju Ministarstva kultrue s radnom skupinom za međuanrodnu suradnju u obrazovanju, sjećanju i istraživanju holokausta, u kojoj je Hrvatska u statusu članice za povezne projekte na izradbi stalnog postava Memorijalnog muzeja u Jasenovcu.

Navedeni su normativni projekti predviđeni Planom provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje Ministarstvo kulture provodi kako bi se uskladio hrvatski i europski pravni sustav i dr.

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj Jurgen Staks za jučerašnjeg razgovora u Ministarstvu kulture iskazao je zanimanje za jačanje suradnje u razmjeni programa u području kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙