FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lijek VIOXX povučen s tržišta

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Lijek VIOXX za liječenjeosteoartritisa, reumatoidnog artritisa i boli, od danas je povučen stržišta, izvijestili su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi tepredstavnici proizvođača, tvrtke Merck.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Lijek VIOXX za liječenje osteoartritisa, reumatoidnog artritisa i boli, od danas je povučen s tržišta, izvijestili su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te predstavnici proizvođača, tvrtke Merck.

Povlačenje toga lijeka je mjera opreza koju su Ministarstvo i Agencija za lijekove i medicinske proizvode hitno poduzeli nakon što ih je prozvođač obavijestio da je kod pacijenata koji su uzimali taj lijek zabilježen povećeni rizik pojave akutnih krvožilnih oboljenja, kaže se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

"Proizvod je povučen s tržišta na vrijeme, čim su uočeni prvi znakovi neželjenih učinaka," navodi Ministarstvo i dodaje da je zbog zamijećenih rizika VIOXX povučen i u svim ostalim državama u kojima je bio u prometu.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi nadzirat će povlačenje VIOXX-a iz prometa.

Proizvođač lijeka Merck u svom priopćenju za javnost navodi da lijek u cijelom svijetu povlači dobrovoljno.

"Potičemo sve pacijente koji se liječe VIOXX-om da kontaktiraju svoje doktore te da prekinu uzimanje lijeka i prijeđu na alternativnu terapiju", navodi se u njihovu priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙