FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest korisnicima: Dopuna vijesti HNA 0981 "Ministrica ..."

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Obavještavamo korisnike da, na zamolbuiz Ministarstva pravosuđa, dopune današnje priopćenje Ministarstva,koje je prenijela Hina u vijesti broj HNA 0981 pod naslovom"Ministrica pravosuđa razgovarala s odvjetnicima o tarifama".
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Obavještavamo korisnike da, na zamolbu iz Ministarstva pravosuđa, dopune današnje priopćenje Ministarstva, koje je prenijela Hina u vijesti broj HNA 0981 pod naslovom "Ministrica pravosuđa razgovarala s odvjetnicima o tarifama".

Dopunu - koja počinje "Dogovoreno je da (...) i završava "(...) dostaviti GSV-u" - treba umetnuti iza drugog odjeljka, a dopunjenu vijest prenosimo u cjelosti.

"Ministrica pravosuđa razgovarala s odvjetnicima o tarifama"

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt razgovarala je danas s predsjednikom Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Rankom Pelicarićem o odvjetničkim tarifama, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

U Ministarstvu kažu da je na sastanku razmotren usporedni prikaz odvjetničkih tarifa u zemljama Europske unije i način njihova propisivanja s novim tarifama koje je nedavno donio HOK.

Dogovoreno je da će HOK dostaviti Ministarstvu radni dokument s naglascima i obrazloženjima nekih ključnih tarifnih stavaka, te da će Ministarstvo i taj dokument dostaviti GSV-u.

Predsjednik HOK-a Ranko Pelicarić rekao je kako je jedan od najvećih problema s kojim se hrvatski odvjetnici susreću nepostojanje ekskluzivnosti odvjetničkog zastupanja pred sudom. Rekao je da bi ograničavanje samostalnosti HOK-a u donošenju odvjetničke tarife bilo moguće samo u onom dijelu u kojemu odvjetnici, članovi HOK-a, imaju monopol u zastupanju. Sada se to odnosi samo na područje kaznenih obrana po službenoj dužnosti u kojem je odvjetnička tarifa već korigirana zakonom, stoji u priopćenju.

Škare Ožbolt je naglasila kako je cilj Ministarstva postići efikasno pravosuđe do 2007. u sklopu ulaska Hrvatske u EU u čemu očekuje aktivan doprinos odvjetnika. Najavila je i osnivanje radne skupine za izradu Zakona o odvjetništvu te usklađivanje drugih propisa s onima u EU. U radu te skupine sudjelovat će i predstavnici HOK-a, kaže se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙