FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goranka Horjan PREDSJEDNICA MEĐUNARODNOG KOMITETA ZA REGIONALNE MUZEJE

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Pomoćnica ministra kulture GorankaHorjan izabrana je za predsjednicu Međunarodnog komiteta zaregionalne muzeje (ICR), priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Pomoćnica ministra kulture Goranka Horjan izabrana je za predsjednicu Međunarodnog komiteta za regionalne muzeje (ICR), priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

U Seulu je 8. listopada završila 20. generalna konferencija Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), koja je okupila 1200 sudionika iz svijeta i na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Alissandra Cummings iz Barbadosa, a izabrano je i 30 predsjednika komiteta.

Međunarodni komitet za regionalne muzeje ima 500 članova. Uz predsjednicu iz Hrvatske, što je prvi put da je u jedan komitet kandidiran i izabran hrvatski predstavnik, izabrana su i dva potpredsjednika - Oto Lohr iz Njemačke i Jane Legget iz Novoga Zelanda.

U iduće tri godine, do nove konferencije koja će se održati u Beču, komitet će raditi na temi "Muzeji i regionalni razvoj" s posebnim naglaskom na povezivanju muzeja s lokalnom zajednicom.

Izvršni će odbor planirati godišnje konferencije, pripremu publikacija, te pripremu i razmjenu projekata među članovima.

Prva konferencija ICOM-a održana je u Aziji, a glavna je tema bila "Nematerijalna baština" u čijem očuvanju muzejski stručnjaci iz Azije imaju veliko iskustvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙