FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAUDIJSKA ARABIJA PREDANA POTICANJU ULAGANJA

RIYADH, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Saudijska Arabija predana jestvaranju pro-poduzetničkog okruženja i poticanju investicijskihprilika u energetskom i drugim sektorima, izjavio je čelnik tamošnjeagencije za ulaganja.
RIYADH, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Saudijska Arabija predana je stvaranju pro-poduzetničkog okruženja i poticanju investicijskih prilika u energetskom i drugim sektorima, izjavio je čelnik tamošnje agencije za ulaganja.

Saudijska agencija za ulaganja (SAGIA) radit će na "stvaranju pro-poduzetničkog okruženja, pružanju sveobuhvatnih usluga ulagačima i poticanju ulagačkih prilika u industriji energetike, transporta i onih temeljenih na znanju", izjavio je njezin čelnik Amr Dabbagh.

"Cilj je postići rapidan gospodarski rast u Saudijskoj Arabiji, ostvarujući koristi od konkurentskih snaga kraljevstva kao globalnog energetskog središta, i glavnog središta između istoka i zapada", kazao je on.

Iznoseći strategiju agencije za idućih pet godina, Dabbagh je kazao da će ulaganja u energetskom sektoru obuhvatiti industrije poput petrokemijske, električne energije i voda te energetski intenzivne industrije poput rudarske.

Kazao je da agencija stremi i ka razvoju prilika u informatičko-komunikacijskim tehnologijama zbog njihove ključne uloge u povećanju produktivnosti, koja potiče gospodarski rast, kao i u kreiranju dobro plaćenih radnih mjesta.

Dabbagh je izjavio da ulaganja u Saudijsku Arabiju pokazuju da strane poduzetnike nisu otjerali nizovi terorističkih napada u kojima je poginulo oko 100 ljudi, od kojih mnogi zapadnjaci, te ranjeno njih na stotine u proteklih 18 mjeseci. "Zabilježili smo dotok milijardi dolara u sektor plina; nekih 4,5 milijardi dolara stiglo je u energetski sektor, te smo zabilježili naglo jačanje tržišta dionica i nekretnina", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙