FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJAD POTVRDIO POVRATAK JASERA HAMDIJA IZ SAD-A

RIJAD, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Jaser Isam Hamdi, Amerikanacsaudijskog porijekla kojeg Amerikanci smatraju "neprijateljskimborcem" stigao je u ponedjeljak u Saudijsku Arabiju, nakondesetodnevne odgode njegovog izručenja zbog bojazni u Rijadu okodetalja dogovora o puštanju.
RIJAD, 11. listopada 2004. (Hina/AFP) - Jaser Isam Hamdi, Amerikanac saudijskog porijekla kojeg Amerikanci smatraju "neprijateljskim borcem" stigao je u ponedjeljak u Saudijsku Arabiju, nakon desetodnevne odgode njegovog izručenja zbog bojazni u Rijadu oko detalja dogovora o puštanju.

"Državljanin Jaser Isam Hamdi, koji je bio zatočen u Sjedinjenim Državama, stigao je u ponedjeljak poslijepodne u kraljevstvo", izjavio je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova.

Hamdi je bio u američkom vojnom zatočeništvu otkad je uhvaćen na bojnom polju u Afganistanu u studenom 2001. kao talibanski borac, ali protiv njega nije podignuta optužnica.

Umjesto toga, postignut je dogovor da će se Hamdi odreći američkog državljanstva i neće putovati u SAD sljedećih 10 godina, te da će američko veleposlanstvo u svojoj zemlji obavijestiti o svakom putovanju izvan Saudijske Arabije u sljedećih 15 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙