FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZASLANSTVO IAEA DO SUBOTE BORAVI U IRANU

TEHERAN, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Šesteročlano izaslanstvoMeđunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) doputovalo je uponedjeljak navečer u Iran gdje će do subote pripremati izvješće kojebi njezin direktor Mohamed El Baradei 25. studenoga trebao predatiVijeću guvernera, izvijestila je u utorak državna televizija.
TEHERAN, 12. listopada 2004. (Hina/AFP) - Šesteročlano izaslanstvo Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) doputovalo je u ponedjeljak navečer u Iran gdje će do subote pripremati izvješće koje bi njezin direktor Mohamed El Baradei 25. studenoga trebao predati Vijeću guvernera, izvijestila je u utorak državna televizija.

Izaslanstvo predvodi zamjenik direktora IAEA Pierre Goldschmidt, a u Iranu će boraviti do subote. Oni će s dužnosnicima iranskog programa izgradnje raspravljati o centrifugama P2 i uzrocima kontaminacije otkrivene u nekim nuklearnim pogonima.

Centrifuge P2 namijenjene su procesu obogaćivanja urana koji se može koristiti u mirnodopske, ali i u vojne svrhe, odnosno za izradu nuklearnog oružja. Vijeće guvernera IAEA od El Baradeija je zatražilo potpuno izvješće o iranskom nuklearnom programu koje će biti izneseno na predstojećem sastanku 25. studenoga.

Do istoga datuma Iranci moraju raspršiti sumnje o tomu da se tajno bave izradom atomske bombe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙