FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN UVJERAVA RUSIJU U SVOJU SURADNJU S IAEA

MOSKVA, 30. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Iranski izaslanik u Rusijiuvjerio je u četvrtak Moskvu da će Teheran surađivati s UN-ovomagencijom za atomsku energiju kako bi uklonio sumnje u svoj nuklearniprogram.
MOSKVA, 30. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Iranski izaslanik u Rusiji uvjerio je u četvrtak Moskvu da će Teheran surađivati s UN-ovom agencijom za atomsku energiju kako bi uklonio sumnje u svoj nuklearni program.

Ruska kritika iranskog nuklearnog programa mogla bi dovesti do toga da službena Moskva podupre američke inicijative da se Iran prijavi Vijeću sigurnosti UN-a i zatraži uvođenje ekonomskih sankcija od UN-ove agencije za atomsku energiju (IAEA).

U priopćenju nakon sastanka iranskog veleposlanika Gholomreze Shafeia i ruskog nuklearnog stručnjaka Aleksandera Rumyantseva, Iran ističe da proizvodnjom nuklearnog goriva nije prekršio nijedno pravilo UN-a.

"Tijekom razgovora Iran je istaknuo da je naš nuklearni program u potpunosti mirotvoran", stoji u priopćenju.

Rusija je ovoga mjeseca pooštrila stav prema Iranu nakon što je Teheran zaprijetio da će se oglušiti na poziv IAEA da prekine s obogaćivanjem urana, što se može iskoristiti za proizvodnju nuklearnog oružja.

No, Rusija se kao stalna članica Vijeća sigurnosti formalno protivi prijavljivanju Irana Vijeću sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙