FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HATAMI: IRAN IMA PRAVO NA NUKLEARNU ENERGIJU U CIVILNE SVRHE

KARTUM, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MohamedHatami ponovio je u srijedu da Iran ima pravo razvijati nuklearniprogram u mirnodopske svrhe i istaknuo da je nesporazum s Međunarodnomagencijom za atomsku energiju "gotovo riješen".
KARTUM, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mohamed Hatami ponovio je u srijedu da Iran ima pravo razvijati nuklearni program u mirnodopske svrhe i istaknuo da je nesporazum s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju "gotovo riješen".

"Bez prisile smo primijenili dodatni protokol i u potpunosti smo surađivali s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) čiji je Iran član. Mislimo da je problem pred rješenjem", kazao je iranski predsjednik na konferenciji za tisak u kartumskoj zračnoj luci, po završetku trodnevnog posjeta Sudanu.

"Djelujući sukladno našim vjerskim vrijednostima i poštujući ugovor koji zabranjuje širenje nuklearnog oružja, mi nećemo proizvoditi nuklearno oružje", kazao je Hatami.

Dodao je da Iran kao član IAEA "ima pravo posjedovati nuklearnu tehnologiju u mirnodopske svrhe", napose za proizvodnju električne energije.

Međunarodna zajednica strahuje da Iran pod izlikom razvijanja civilnog nuklearnog programa zapravo želi proizvesti atomsku bombu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙