FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 11. listopada 2004.(Hina) -
ZAGREB, 11. listopada 2004.(Hina) -

ZAGREB

Izborna skupština hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održat će se 22. listopada u 12 sati u zagrebačkome hotelu Panorama, a ja najavljujem svoju predsjedničku kandidaturu, kazao je na konferenciji za novinare nakon 19. sjednice Vijeća predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.Mateša je kazao kako će kandidaturu za predsjednika vrhovnog sportskog tijela u Hrvatskoj dostaviti prije zadanoga roka do ponoći 14. listopada, kada skupi 10 potpisa nacionalnih sportskih saveza, što je osnovni uvjet za kandidaturu. Ako opet budem izabran za predsjednika jedan od mojih najvažnijih strateških ciljeva bit će davanje većih ovlasti Vijeću HOO-a, koje bi tada u pravom smislu riječi riječi bila "sportska vlada", kazao je Mateša, dodavši kako će se zadnja, 20. sjednica Vijeća HOO-a u sadašnjem sastavu održati neposredno prije Skupštine, 21. listopada. Dosad nitko nije podnio kandidaturu za predsjednika HOO-a, a očekuje se da će do roka 14. listopada to učiniti glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić. Vijeće je privatilo prijedlog za imenovanje Vijeća sportske arbitraže kojim se predlaže 13 članova na čelu sa predsjednikom Juricom Malčićem i dopredsjednikom Hrvojem Momčinovićem, a prije početka 19. sjednice na simboličan je način obilježilo četvrtu godišnjicu smrti hrvatskog sportskog velikana i dužnosnika Matije Ljubeka.

ZAGREB

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku Duji Draganji na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima u Indianapolisu. "Obradovao si nas još jednom medaljom, koja je dokaz da si jedan od najboljih svjetskih plivača današnjice. Uvjeren sam da će u tvojoj sportskoj karijeri biti još puno ovakvih slavljeničkih trenutaka", kaže se u čestitki predsjednika Mesića.

ZAGREB

Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader uputio je danas čestitku Duji Draganji za osvojeno treće mjesto na Svjetskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima u Indianapolisu. "Dragi Duje, tvoja brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u Indianapolisu dokaz je da uspjeh ne dolazi slučajno, već je rezultat predanog rada i zalaganja. Veselim se medaljama koje si osvojio, na čemu ti čestitam, te ti želim još puno životnih uspjeha i sportskih postignuća", kaže se u čestitki premijera Sanadera.

BRUXELLES

Donedavno prva tenisačica svijeta Belgijanka Justine Henin-Hardenne odlučila je zbog iscrpljenosti uzeti predah, što znači da više neće igrati ove godine. "Nakon puno razmišljanja odlučila sam reći 'dosta' za ovu godinu. Virus koji me je pogodio u travnju odraz je iscrpljenosti koja se u meni nakupila u posljednje dvije godine kada sam uložila puno napora da bi došla do titula na grand slam turnirima i broja jedan na WTA listi", kazala je u ponedjeljak Justine Henin-Hardenne. Belgijska tenisačica odlično je započela ovu godinu, osvojivši prvi grand slam sezone Australian Open. U Roland Garrosu je vrlo rano ispala, i nakon toga do Olimpijskih igara nije ni nastupala zbog bolesti. Na OI u Ateni osvojila je zlatnu medalju i činilo se da je bolest prošlost. No, na US Openu se pokazalo da to nije tako. Poražena je u 4. kolu od Ruskinje Petrove, što je ujedno značilo da je izgubila prvo mjesto na WTA listi. Nakon US Opena ponovno je uzela stanku, planirajući povratak prošlog tjedna na turniru u Filderstadtu. Međutim, uoči početka turnira objavila je da odustaje od nastupa.

LOME

Tri su navijača poginula a osam ih je ozlijeđeno u gužvi koja je nastala na stadionu neposredno nakon kvalifikacijske utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. između domaće reprezentacije Toga i Malija. Do gužve na stadionu u Lomeu, glavnom gradu Toga, došlo je zbog nestanka struje, izjavili su očevici. Zbog ove nesreće u ponedjeljak je održana izvanredna sjednica vlade, a predsjednik Toga otkazao je posjet Nigeru. Mrtvih je bilo i u glavnom gradu Gvineje Conakryu, gdje je u susretu kvalifikacija za SP 2006. gostovao Maroko. Trojica ljudi pregažena su na smrt dok su pokušavali kupiti karte za utakmicu.

SUZUKA

Iako još nije pronašao novog poslodavca za sljedeću sezonu formule 1, britanski vozač David Coulthard ističe da ne namjerava zbog toga otići u mirovinu. "Nisam još za mirovinu. Ako ne uspijem pronaći momčad za sljedeću sezonu, neće biti kraj svijeta. Nadam se da ću imati za koga voziti 2006.", izjavio je Coulthard, koji je u nedjelju na VN Japana odustao nakon sudara sa Barrichellom. "To je samo još jedno razočaranje u nizu. Uostalom, takve su bile posljednje dvije godine", rekao je Coulthard, kojemu na kraju ove sezone ističe ugovor s Mclarenom u kojem je bio od 1996. godine. Iako sada stvari ne stoje dobro, Coulthardu bi se mogla otvoriti šansa za posao u BAR-u, ukoliko bude odobren prijelaz Jensona Buttona u Williams.

MADRID

Napadač Barcelone Kamerunac Samuel Eto'o doživio je prometni udes na Mallorci nakon kojeg je čudom ostao neozlijeđen. Najbolji afrički nogometaš je izgubio kontrolu svojeg sportskog automobila i zabio se u zaštitnu ogradu, nakon čega se više puta prevrnuo na cesti. Eto'o je imao sreću što na njegovo vozilo nitko nije naletio, tako da je prošao bez ozljeda, kao i dvojica njegovih suputnika.

ZAGREB

Rezultati sa teniskih turnira:

BEČ, ATP (750.000 USD), 1.kolo:

Guillermo Canas (Arg/6) - Julien Knowle (Aus) 6:2, 6:4;

Feliciano Lopez (Špa/8) - Agustin Calleri (Arg) 1:6, 7:5, 6:3;

METZ ATP, (450.000 USD), 1.kolo:

Raemon Sluiter (Niz) - Adrian Garcia (Čile) 6:4, 2:0, predaja Garcia;

Jeff Morrison (USA) - Christophe Rochus (Bel) 6:4, 6:3;

Olivier Patience (FRA) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 7:6 (7/5), 0:6, 6:4

MOSKVA ATP, (milijun USD), 1.kolo:

Sargis Sargsian (Arm) - Teimuraz Gabašvili (Rus) 6:2, 6:1;

Joachim Johansson (Šve/2) - Jan Henrych (Češ) 6:4, 6:2;

Marat Safin (Rus/1) - Maks Mirnji (Blr) 6:7 (8), 7:6 (2), 7:6 (1);

Igor Kunicin (Rus) - Tomas Berdych (Češ/6) 6:3, 6:4;

MOSKVA WTA (1,3 milijuna USD), 1.kolo:

Vera Duševina (Rus) - Magdalena Malejeva (Bug) 5:7, 6:4, 6:4;

Francesca Schiavone (Ita) - Silvia Farina Elia (Ita) 6:7 (5), 6:2, 7:5;

TAŠKENT WTA (140.000 USD), 1,kolo:

Anca Barna (Njem/5) - Suchanan Viratprasert (Taj) 6:2, 6:4;

Julija Bejgelzimer (Ukr) - Martina Muller (Njem) 6:0, 6:1;

Anastasja Jakimova (Blr) - Adriana Serra Zanetti (Ita) 4:6, 7:6 (5),6:0;

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙