FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. listopada 2004.(Hina) -
ZAGREB, 9. listopada 2004.(Hina) -

SAVUDRIJA - Slovenska pomorska policija jučer je ponovno prešla crtu razgraničenja u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu, i krenula prema dvije hrvatske ribarice, koje su ribarenje završile uz zaštitu hrvatskog policijskog čamca. Do novog incidenta došlo je na dvije milje južno od crte razgraničenja unutar hrvatskih teritorijalnih voda, rekao je novinarima potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin, što je potvrdila i istarska Policijska uprava.

ZAGREB - Tri sindikata prosvjete koji su 5. listopada organizirali štrajk učitelja i profesora, jučer su predsjedniku Vlade i ministrima financija te znanosti, obrazovanja i športa uputili pisma s pet zahtjeva koje trebaju ispuniti do 15. listopada. Sindikati traže da do tada započnu pregovori o plaćama za 2005., božićnici i drugim materijalnim naknadama, kao što je to uobičajeno prije donošenja državnog proračuna. Uz ino, traže zajednički razgovor s tri sindikata o o ukupnom stanju i budućem položaju prosvjete i znanosti.

SLATINA - Koncetom Zagrebačkih solista posvećenim 80. rođendanu Milka Kelemena, sinoć je u Slatini otvoren 10. jubilarni festival Dani Milka Kelemena. Otvaranju Festivala i koncertu bio je nazočan i pokrovitelj Festivala, predsjednik Republike Stjepan Mesić, kojemu je Kelemen posvetio kompoziciju "Pas de deux" za violinu i violončelo praizvedenu sinoć u Slatini. Izveli su je na violini Tonko Ninić i na violončelu Zlatko Rucner. Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena utemeljen je 1995. u Slatini, rodnom mjestu proslavljenoga skladatelja. Na njemu se svake godine okupljaju renomirani glazbenici iz Hrvatske i inozemstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙