FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA DO 21 SAT

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestiiz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministarstvo mora, prometa, turizma i razvitka ocijenilo je večeras da je prvi dan primjene vladine odluke o proglašenju zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa protekao "u najboljem redu". Vjerojatno radi neradnog dana danas je bilo nešto manje brodova, a jedino manji incident zabilježen je u Piranskom zaljevu, precizirala je glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan. Površina mora koju nadziru hrvatske vlasti nakon današnje primjene Odluke o zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu gotovo je dvostruko povećana – na ukupno 56.964 četvorna kilometra.

ZAGREB - Glasnogovornica Ine Ivana Prohić opovrgnula je danas sinoćnju HTV-ovu vijest da je Ina Vladi poslala kalkulacije po kojima bi sutra trebala ponovno povećati cijene goriva, a informaciju o navodnom Ininom pismu Vladi nema ni Vladin potpredsjednik Andrija Hebrang. "INA se ne dopisuje s Vladom, a kakve će cijene goriva biti, vidjet ćemo u ponedjeljak", kazala je Prohić Hini.

DUBROVNIK - Dvadesetak znanstvenika okupilo se na međunarodnom skupu o pripremanju i realizaciji novoga stalnog postava u Memorijalnom muzeju Jasenovcu, koji bi, među ostalim, trebao postati institucijom za obrazovanje protiv svakog oblika totalitarizma. Na skupu, koji traje do 5. listopada u Interuniverzitetskom centru, stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva raspravljaju o prijedlogu idejnog rješenja novoga stalnog postava Memorijalnog muzeja Jasenovca.

METKOVIĆ/ BARILOVIĆ - Na izvanredne lokalne izbore za Gradsko vijeće Metkovića do 16 sati izašlo je 42 posto birača, izvijestilo je izborno povjerenstvo ističući da će prvi neslužbeni rezutlati izbora biti objavljeni oko 22 sata. Izvanrednim izborima za Općinsko vijeće Barilovića do 16 sati odazvalo se 40,6 posto birača, doznalo se u izbornom povjerenstvu u ovoj općini, gdje se prijevremeni i neslužbeni rezultati izbora očekuju večeras poslije 21 sat.

MARIJA BISTRICA - U Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici održano je danas 12. vojno-redarstveno hodočašće Hrvatske vojske i Policije u organizaciji Vojnog ordinarijata. Svečano euharistijsko slavlje, uz vojne kapelane te goste iz Mađarske i Francuske, mađarskog vojnog biskupa i rektora francuske Vojne katedrale, predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac. Na kraju misnoga slavlja biskup Jezerinac uručio je za proslavu svih dosadašnjih hodočašća srebrenu plaketu Vojnog ordinarijata msgr. Lovri Cindoriju, kojemu je prigodan dar uručio i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić.

ZAGREB - U povodu sutrašnjeg Svjetskog dana stanovanja, Udruga stanara Hrvatske podsjetila je da se nepotrebno odgađa rješavanje mnogih stambenih problema, te je upozorila na potrebu da se pronađu nove mogućnosti kako bi se oni što bolje riješili. Među neriješenim problemima Udruga ističe zabranu prodaje konfisciranih stanova dok se zakonom ne riješi naknada ili povrat oduzete imovine.

ĐAKOVO - Na akumulacijskome jezeru Boroviku, blizu Đakova, danas je održan 29. slet planinara Slavonije na kojem se okupilo oko 250 planinara iz 15 planinarskih društava iz istočne Hrvatske, ali i ostali ljubitelji prirode. Domaćin - đakovačko Planinarsko društvo - iskoristio je Slet planinara i za proslavu 25. obljetnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙