FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZADAR - Ministar mora Božidar Kalmeta isplovio je iz Zadra brodom na otvoreno more i tako simbolički označio da Hrvatska od nedjelje počinje nadzirati zaštićeni ribolovni pojas. Od Zakona o zaštićenom ribolovno-ekološkom pojasu na moru, koji je stupio u nedjelju na snagu, izuzete su zemlje Europske unije, dakle i Slovenija i Italija. Prije isplovljavanja, ministar Kalmeta je rekao novinarima da će ribolovno-ekološku zonu nadzirati Koordinacija sastavljena od više ministarstava, među kojima su i ona policije i vojske. Ministar mora, turizma, prometa i razvitka rekao je da Hrvatska sada nadzire 60 tisuća četvornih kilometara morske površine, dvostruko više nego dosad. Kalmeta je odbacio prigovore da je riječ o kozmetičkom zahvatu.

METKOVIĆ - Na izvanrednim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Metkovića do 10 sati glasovalo je tek 12 posto birača, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu. Na 13 biračkih mjesta za glasove 13.191 birača u Metkoviću i prigradskim naseljima natječe se šest izbornih lista, tri koalicijske i tri samostalne. Za 17 vijećničkih mjesta natječu se 102 kandidata. Promatrači procjenjuju da najviše izgleda imaju lista HDZ-a i neovisna lista Stipe Gabrića Jamba, bivšeg gradonačelnika i HDZ-ovca. Izbori se održavaju jer je Vlada 30. lipnja raspustila Gradsko vijeće i uvela povjerenika.

BARILOVIĆ - Na izvanredne izbore za Općinsko vijeće Barilović u Karlovačkoj županiji do 11 sati je od ukupno 3.193 upisanih birača izišlo njih 509, što je 15,94 posto biračkog tijela, doznaje se u općinskom Izbornom povjerenstvu. Najbolji je odaziv bio u Barilovićkom Cerovcu, gdje je izašlo 34 posto birača, a najslabiji u Perjasici sa samo sedam posto birača. Do 19 sati sati bit će otvoreno ukupno 12 birališta, a za 11 vijećničkih mjesta natječe se osam lista, od čega tri nezavisnih kandidata.

OSIJEK - Potpredsjednik liberalne stranke Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako bi moguće ujedinjenje HNS-a, LS-a i Libre značilo stvaranje novoga političkog entiteta, koji bi u sebi očuvao liberalno-demokratsku komponentu. On je, međutim, upozorio da u pregovorima u treba spriječiti majorizaciju. Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio kako je, nakon srpanjskog sporazuma tih stranaka o suradnji na lokalnim izborima, to proces koji se može okončati vrlo brzo ili nakon lokalnih izbora kada će se, kako smatra, "vidjeti je li ta koalicija nešto donijela ili nije".

SPLIT - Prije, za vrijeme i nakon utakmice Hajduk - Rijeka u Splitu policija je privela ukupno 50 osoba, od kojih 49 pripadnika riječke "Armade" i samo jednog pripadnika splitske "Torcide", doznaje se od dežurnog u Operativno komunikacijskom centru PU splitsko - dalmatinske. Četrdesetosam riječkih navijača privedeno je zbog sukoba s pripadnicima Torcide 15-ak minuta prije početka utakmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙