FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: EU ĆE POMOĆI KNINU I ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI KROZ PROGRAM CARDS

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Šibensko-kninska županija bilježinajveću stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj - čak 35 posto - a stanje jenajgore u Knigu gdje je na Zavodu za zapošljavanje prijavljeno više od4000 osoba, bilježi Radio Slobodna Europa.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Šibensko-kninska županija bilježi najveću stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj - čak 35 posto - a stanje je najgore u Knigu gdje je na Zavodu za zapošljavanje prijavljeno više od 4000 osoba, bilježi Radio Slobodna Europa.

Na području Knina i okolice živi oko trideset tisuća stanovnika - u gradu živi uglavnom mlado a na selu staro stanovništvo, te dok se u gradu nema što raditi, na selu nema tko raditi, napominje postaja, navodeći podatak o deset tisuća korisnika socijalne pomoći.

Predsjednik Gospodarske komore Šibensko-kninske županije Petar Škender izjavljuje u razgovoru za postaju da podupire pokušaje povratnika da pokrenu poduzetničke projekte na području poljoprivrede: "To stanovništvo koje se vraća ili koje će se početi vraćati moglo bi zapravo imati izvore prihoda u onoj djelatnosti kojom se bavilo i ranije, a to je poljoprivreda i stočarstvo".

Pritom Škender skreće pozornost i na razne poticaje i programe "koje preferira Ministarstvo gospodarstva zajedno sa županijom, odnosno za što odobrava povoljne kredite ili subvencionira kamate, prenosi RFE.

Tako je hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić tijekom nedavnog posjeta Šibensko-kninskoj i Splitskoj županiji najavio poticajne mjere gospodarski ugroženim područjima, napominjući da je "u izradi poseban zakon ili novi zakon o područjima od posebnog državnog interesa, koji će sadržavati sve mjere svih ministarstava, u cilju da ta područja dožive i brži gospodarski rast i razvoj, ali i rješavanje drugih poteškoća", prenosi RFE.

U sklopu gospodarske revitalizacije Knina predviđa se poslovna zona na površini 7,5 tisuća hekta,a te poslovni inkubator, najavljuje Petar Škender u razgovoru za RFE: "U Kninu ćemo najvjerojatnije do kraja godine ili koji mjesec kasnije, sljedeće godine, imati i zgradu, odnosno ured koji će biti na usluzi ne samo povratnicima, već svim ljudima koji se žele baviti gospodarstvom".

Pomoć Šibensko-kninskoj županiji najavljuje i savjetnik u kninskoj ispostavi misije OESS-a Jeroen Jansen: "Usprkos činjenici da je Knin područje od posebne državne skrbi, gdje biznis uživa posebne povlastice, nezaposlenost je još uvijek velika. EU je odlučio, kroz program CARDS, pomoći Šibensko-kninskoj županiji sa šest milijuna i stotinu tisuća eura", ističe Jensen za RFE.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙