FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEZNATNO SMANJENA NEZAPOSLENOST U NJEMAČKOJ

BERLIN, 5. listopada 2004. (Hina/AP) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoju ovogodišnjem rujnu smanjena je na 10,3 posto, a započet gospodarskioporavak tek bi trebao imati stvarni utjecaj na tvrdoglavo visokunezaposlenost, objavila je danas Savezna agencija za zapošljavanje.
BERLIN, 5. listopada 2004. (Hina/AP) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u ovogodišnjem rujnu smanjena je na 10,3 posto, a započet gospodarski oporavak tek bi trebao imati stvarni utjecaj na tvrdoglavo visoku nezaposlenost, objavila je danas Savezna agencija za zapošljavanje.

Ukupno je bez posla u rujnu bilo 4,26 milijuna Nijemaca, odnosno 89.900 manje nego u kolovozu, ali i 48.900 više nego u rujnu lani. Stopa nezaposlenosti pritom je neznatno smanjena s kolovoških 10,5 posto.

Iz Savezne agencije za zapošljavanje priopćeno je da je do spuštanja nezaposlenosti došlo uslijed tradicionalnog porasta zapošljavanja tijekom jeseni. Iako je gospodarski rast u Njemačkoj poboljšan nakon trogodišnje stagnacije, "tendencija prema poboljšanju na tržištu rada još se ne uviđa", dodaje se u njezinu priopćenju.

"Ekonomski oporavak još nije dovoljno snažan da bi uslijedio značajniji pad nezaposlenosti", kazao je čelnik te agencije Frank-Juergen Weise.

I dok je stopa nezaposlenosti u rujnu u zapadnom dijelu zemlje bila 8,2 posto, u istočnom dijelu i više je nego dvostruko viša, na 18 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙