FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o izmjenama zakona o zakupu poslovnog prostora

ZAGREB,22. rujna(Hina) - Hrvatski je sabor jutros nastavio 10. sjednicuobjedinjenom raspravom o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o zakupuposlovnog prostora, koje bi obrtnicima omogućile automatskoproduljenje zakupa poslovnog prostora u vlasništvu države, županija,gradova i općina.
ZAGREB,22. rujna(Hina) - Hrvatski je sabor jutros nastavio 10. sjednicu objedinjenom raspravom o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o zakupu poslovnog prostora, koje bi obrtnicima omogućile automatsko produljenje zakupa poslovnog prostora u vlasništvu države, županija, gradova i općina.

Takve zakonske izmjene predložili su zastupnik Demokratskog centra Frano Piplović, te Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke i Primorskog-goranskog saveza (HNS/PGS).

Predlagatelji upozoravaju da će svi obrtnici do kraja godine morati obnoviti svoje ugovore o zakupu s gradovima i općinama, za što se moraju javiti na javni natječaj čime se, smatraju, stvara nesigurnost u sektoru obrta, malog i srednjeg poduzetništva, jer obrtnici ne mogu pouzdano znati hoće li im se ugovori produljiti.

Predlagatelji stoga, u odvojenim zakonskim prijedlozima, predlažu da se obrtnicima koji su uredno ispunjavali obveze prema vlasniku omogući produljenje ugovora o zajmu bez javnog natječaja.

Obrtnicima bi se dalo i pravo prvokupa poslovnog prostora, čime bi se, ističu predlagatelji, onemogućilo da netko sa strane pokupuje sve poslovne prostore u jednom gradu i potom ih daje u podzakup, na štetu obrtnika.

Prijedlogu DC-a zeleno svjetlo dala je i Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙