FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Hrvatski je sabor jutros nastavio 10. sjednicu objedinjenom raspravom o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o zakupu poslovnog prostora, koje bi obrtnicima omogućile automatsko produljenje zakupa poslovnog prostora u vlasništvu države, županija, gradova i općina. Iako podupiru nakanu da se kroz predložene izmjene Zakona o zakupu poslovnog prostora obrtnicima koji već imaju zakupljen poslovni prostor dade prednost u stjecanju novog zakupa, saborski klubovi danas su se podijelili oko toga koji prijedlog podržati - DC-ov ili HNS-ov. Oporba, osim IDS-a, podržava HNS-ov prijedlog da se postojećim zakupnicima prednost da u javnom natječaju, ocjenjujući da bi produljenje zakupa bez natječaja, što predlaže DC, favoriziralo usku skupinu obrtnika, uglavnom velikih poduzetnika, dok bi svi ostali, posebno mali tradiocionalni obrti, bili oštećeni, kao i jedinice lokalne samouprave.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izvijestio je danas da je sustav za elektroničko glasovanje osposobljen za primjenu, pa bi zastupnici, nakon još nekoliko proba, ručno glasovanje već u petak trebali zamijeniti elektroničkim. Tijekom rasprave o izmjenama Zakona o zakupu poslovnog prostora Šeks je zastupnike izvijestio da će danas, za vrijeme stanke, još jednom testirati sustav, kako bi ga u petak, uobičajeni dan za glasovanje o raspravljenim točkama, mogli koristiti kod glasovanja. Na sustav za elektroničko glasovanje, s nadogradnjom, utrošeno je više od dva milijuna kuna.

OSIJEK - Na ogradi iznad podvožnjaka u Klajnovoj ulici u Osijeku jutros je osvanuo transparent s tekstom "Glavaš je zločinac!", a na očevid su izašli djelatnici Policijske uprave osiječko-baranjske. Na bijelom platnu veličine 1,5 x 1 metar tekst je ispisan crnim slovima. Nakon očevida, policija je uklonila transparent. Branimir Glavaš, saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije za Hinu je izjavio kako je "očito da su bolesnici još uvijek opsjednuti Glavašem, a kada tim bolesnicima ne bih bio zanimljiv zabrinuo bih se, jer bio bi upitan nastavak moje uspješne političke karijere".

ZAGREB - Potkraj kolovoza ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bile su evidentirane 293.842 nezaposlene osoba, što je za 0,2 posto ili za 567 osoba više u odnosu na prethodni mjesec, a za 12.752 osobe ili 4,2 posto manje nego u kolovozu 2003. U Zavoduu pritom napominju kako je u kolovozu priljev u registriranu nezaposlenost bio nešto veći od odljeva. U evidenciju nezaposlenih prijavilo se 17.729 osoba, što je 23,9 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

ZAGREB - Na godišnjoj skupštini Međunarodne udruge uzgajivača lipicanaca hrvatski rod kobila lipicanske pasmine iz zemaljskog (narodnog) uzgoja Liza-Cica-Pliva potvrđen je punopravnim rodom lipicanskog uzgoja tzv. matične A-knjige, izjavio je danas za Hinu voditelj Uzgojnih programa konjogojstva Hrvatske pri Hrvatskom stočarskom centru Mato Čačić. Time je Hrvatska postala bogatija za više od 30 međunarodno priznatih grla lipicanske pasmine. To je također važno i za same uzgajivače koji u svojim matičnim stadima imaju kobile tog roda jer je uzgojna i ekonomska vrijednost njihovih grla znatno uvećana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙