FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: OTMIČARI PRIJETE POGUBLJENJEM TURSKOG TAOCA

DUBAI, 11. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Iračka militantna skupinazaprijetila je da će pogubiti turskog taoca unutar tri dana osim akoSAD ne oslobode sve iračke zatvorenike i turski državljani ne napusteIrak, objavila je televizijska postaja Al Arabiya u ponedjeljak.
DUBAI, 11. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Iračka militantna skupina zaprijetila je da će pogubiti turskog taoca unutar tri dana osim ako SAD ne oslobode sve iračke zatvorenike i turski državljani ne napuste Irak, objavila je televizijska postaja Al Arabiya u ponedjeljak.

Al Arabiya je objavila video-snimku skupine koja se naziva Tawhid i Jihad, a koja prikazuje tri naoružana muškarca oko jednog taoca zaraslog u bradu s identifikacijskim dokumentom u rukama.

Stil kojim je napravljena video-snimka i naoružani muškarci - čija su lica prekrivena kariranim šalovima - nemaju sličnosti sa skupinom Tawhid i Jihad koju predvodi Abu Musab al Zarqawi, i uz koju obično idu crni stijeg i otmičari odjeveni u crno.

"Mi, skupina Tawhid i Jihad, odsjeći ćemo glavu ovom taocu ako naši zahtjevi ne budu ispunjeni", kazao je jedan od otmičara.

Al Arabiya je objavila da su otmičari postavili rok od tri dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙