FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSUDE BOMBAŠKIH NAPADA U EGIPATSKIM ODMARALIŠTIMA

ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Bombaški napadi u kojima je upetak u egipatskim odmaralištima na Crvenom moru poginulo najmanje 28osoba, većinom izraelskih turista, izazvali su osude međunarodnezajednice, javljaju u subotu agencije.
ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Bombaški napadi u kojima je u petak u egipatskim odmaralištima na Crvenom moru poginulo najmanje 28 osoba, većinom izraelskih turista, izazvali su osude međunarodne zajednice, javljaju u subotu agencije.

Palestinski čelnik Jaser Arafat osudio je u petak atentate u egipatskom odmaralištu Taba na granici s Izraelom izrazivši duboku bol i tugu zbog tih tragičnih događaja.

Kako navode službeni palestinski izvori, a prenosi agencija Deutsche Presse (dpa), Arafat je osudu iznio u pismu upućenom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku.

"U svoje ime i ime palestinskog naroda i vodstva izražavam iskrene osjećaje solidarnosti s obiteljima žrtava i šaljem im izraze sućuti", napisao je Arafat u pismu Mubaraku.

Osudi se priključio i portugalski predsjednik Jorge Sampaio koji je kazao da je teroristička prijetnja danas poprimila "katastrofalne razmjere", ali da "ona ne može biti pobijeđena samom silom", javlja agencija France Presse.

"Nakon 11. rujna teroristička prijetnja je poprimila međunarodne katastrofalne razmjere koje nismo sami sposobni izmijeniti", rekao je Sampaio, dodavši da je nakon atentata na SAD 11. rujna "otvoreno novo poglavlje u odnosima između Zapada i muslimanskog svijeta".

Kako prenosi agencija France Presse, atentate u Egiptu osudili si i Ujedinjeni Arapski Emirati i Kuvajt.

"Eksplozije u kojima su brojne nevine žrtve pozivaju na živu osudu jer je to kriminalni čin kojem je cilj sijanje nereda i nestabilnosti u regiji", izjavio je državni podtajnik u vanjskim poslovima Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdallah Al Nuami.

Kuvajtski je ministar vanjskih poslova šeik Mohammad Sabah ak Salam Al Sabah osudio terorističke eksplozije na Sinaju izrazivši "solidarnost Kuvajta s braćom u Egiptu koji su suočeni s takvim napadima", prenosi France Presse.

Kanada je također osudila atentate na Sinaju u kojem je poginulo 28 osoba, većinom izraelskih turista, izrazivši nadu sa će krivci brzo biti uhvaćeni i kažnjeni.

"Užasnuti smo gubitkom tolikog broja ljudskih života. Kanada osuđuje taj napad i želi da krivci brzo budu uhvaćeni", kazao je kanadski ministar vanjskih poslova Pierre Pettigrew, a prenijela agencija France Presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙