FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI TALAC U IRAKU PONOVO SE OBRATIO BLAIRU

DUBAI, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanski talac u Iraku KennethBigley pojavio se na videosnimci emitiranoj u srijedu s novom molbompremijeru Tonyju Blairu da udovolji zahtjevima otmičara i pomogne upuštanju iračkih žena iz zatvora Abu Ghraib i Oum Qasar.
DUBAI, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanski talac u Iraku Kenneth Bigley pojavio se na videosnimci emitiranoj u srijedu s novom molbom premijeru Tonyju Blairu da udovolji zahtjevima otmičara i pomogne u puštanju iračkih žena iz zatvora Abu Ghraib i Oum Qasar.

Katarska satelitska televizija Al-Jazeera emitirala je video zapis koji prikazuje Bigleya kako čuči u željeznom kavezu odjeven u narančastu uniformu poput one koju nose muslimanski zatočenici u američkom zatvoru Guantanamo. Lanac oko vrata povezan je s lancem oko nogu i ruku, i prema snimci, izgledao je iscrpljeno i izbezumljeno.

Iznad kaveza vidljiv je natpis skupine Tawhid i Jihad koja ga je otela i na čijem se čelu nalazi zlogasni Abu Musab al-Zarqawi. On je već dao smaknuti dva američka taoca oteta zajedno s Britancem.

Skupina nije odredila krajnji rok za ispunjenje zahjkeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙