FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABU DABI-TV POSJEDUJE SNIMKU POGUBLJENJA KENA BIGLEYJA

ABU DABI, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Satelitska tv-postaja AbuDabi izjavila je u petak za AFP da posjeduje videosnimku pogubljenjabritanskog taoca Kennetha Bigleyja u Iraku, ali ju ne želi objaviti.
ABU DABI, 8. listopada 2004. (Hina/AFP) - Satelitska tv-postaja Abu Dabi izjavila je u petak za AFP da posjeduje videosnimku pogubljenja britanskog taoca Kennetha Bigleyja u Iraku, ali ju ne želi objaviti.

"Abu Dabi je dobio snimku na kojoj je prikazano pogubljenje britanskog taoca Kennetha Bigleyja, ali je odlučila da ju neće objaviti", izjavilo je uredništvo u elektroničkoj poruci upućenoj AFP-u.

"Abu Dabi ne želi biti glasnogovornik takvih skupina i njihovih akcija", dodaje se u poruci.

Ta je postaja prva u petak objavila da je pogubljen britanski talac, pozivajući se na "obaviještene izvore" u Iraku koje nije htjela imenovati i ne navodeći pojedinosti u prvo vrijeme.

Britanske vlasti provjeravaju tu informaciju, priopćili su Foreign Office i Downing Street.

Kenneth Bigley, 62-godišnji inženjer, otet je prije 22 dana, 16. rujna, ispred svog prebivališta u Bagdadu. Otela ga je skupina Jordanca Abu Musaba Al-Zarqawija povezana s Al-Qaidom. Dvojici njegovih američkih kolega koji su bili oteti u isto vrijeme, Eugeneu Armstrongu i Jacku Hensleyju, odrubljena je glava.

Otmičari su zahtijevali oslobađanje Iračanki koje je koalicija pritvorila u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙