FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZADAR: ZASJEDANJE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

ZADAR, 11. listopada 2004. (Hina) - U Zadru je jutros počeo radni dio29. plenarnoga zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) podpredsjedanjem predsjednika HBK i zagrebačkoga nadbiskupa kardinalaJosipa Bozanića.
ZADAR, 11. listopada 2004. (Hina) - U Zadru je jutros počeo radni dio 29. plenarnoga zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika HBK i zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Jedna od tema jesenskoga zasjedanja je i odgoj kandidata za svećenike u bogoslovijama, rekao je u uvodu nadbiskup Bozanić, dodavši kako je stanje u vezi s tim općenito dobro.

"Izazovi vremena su ovdje, a hrvatski biskupi žele odgovoriti na njih", rekao je.

Na zasjedanju HBK do četvrtka biskupi će raspravljati i o Hrvatskom Caritasu, o Crkvi u javnim glasilima, odnosno o načinu na koji mediji predstavljaju Crkvu.

Bozanić je izvijestio na početku zasjedanja kako je natječaj za novu zgradu HBK u tijeku. Hrvatska biskupska konferencija nema svoju zgradu, a nova će biti sagrađena najviše darovima drugih biskupskih konferencija, posebice talijanske, dodao je.

Zasjedanju HBK nazoče hrvatski biskupi, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, subotički biskup Janos Penzes i apostolski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano.

Nakon uvoda zasjedanje je zatvoreno za javnost, a za četvrtak je najavljena konferencija za novinare.

Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa rekao je da su hrvatski biskupi tim posjetom Zadru dali posebno značenje u obilježavanju 1700. obljetnice mučeništva sv. Stošije.

(Hina) xim ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙