FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 11. listopada

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 11. listopada.
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 11. listopada.

ZAGREB - Otvorenje prvoga međunarodnog interdisciplinarnog poslijediplomskog studija u upravljanju okolišem u Republici Hrvatskoj i regiji (Enviromental Management Study). Svečanosti će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Riječ je o jedinom studiju te vrste u Hrvatskoj i široj regiji koji će polaznicima svih profila - od društvenih preko prirodnih do tehničkih znanosti - omogućiti stjecanje znanja i vještina iz područja upravljanja okolišem. Studij će obrazovati magistre i doktore znanosti koji će stečena znanja i vještine moći primijeniti radeći u gospodarstvu, vladinim i nevladinim organizacijama te kao nezavisni konzultanti. Taj poslijediplomski studij zajedničkim su snagama pokrenuli Sveučilište u Zagrebu, Institut Ruđera Boškovića i Američka gospodarska komora u Hrvatskoj uz potporu Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornoga uređenja. (10 sati, Aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14),

SLANO - Otkrivanje spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskoga rata. Spomenik će otkriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. (17 sati).

OSIJEK - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i državni tajnik Dragan Kovačević boravit će u službenome posjetu Osječko-baranjskoj županiji. Posjet će početi sudjelovanjem na obilježavanju početka radova u Poslovnoj zoni Valpovo. (10 sati, Ive Lole Ribara b.b.).

- Ministar Čobanković i državni tajnik Kovačević nazočit će i obilježavanju početka rada Agencije za hranu. (12 sati, Kapucinska 40/II.).

ZADAR - Početak četverodnevnoga radnog dijela redovitoga jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK). Početak zasjedanja bit će otvoren za javnost a tad će biti i najavljene teme zasjedanja. Jesenska zasjedanja HBK-a redovito se održavaju u sjedištima hrvatskih nadbiskupija i biskupija, a u Zadru se održava treći put. Dok je prvo zasjedanje zajedničkoga episkopata održano 1977., drugo zasjedanje 1991. bilo je i prvo zasjedanje održano u suverenoj hrvatskoj državi. (9 sati, hotel "Adriana" na Boriku).

PULA - Konferencija za novinare u povodu vojne vježbe "ŠTIT 2004". (11 sati, Dom hrvatskih branitelja , Leharova ulica 1).

- Vježba se i ove godine provodi u jesenskome razdoblju od 11. do 12. listopada s ciljem provjere uvježbanosti u gađanju postrojba protu-zračne obrane koje će iz topničkoga i raketnoga naoružanja gađati ciljeve u zraku nad morem. Tu vojnu vježbu organizira i provodi Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske s postrojbama PZO HKoV-a "ŠTIT 2004" na poligonu OS RH na Rtu Kamenjak kod Pule.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu organiziranja posebnoga vlaka na relaciji Zagreb-Vukovar 18. studenoga na dan sjećanja na stradanja grada Vukovara. (11 sati, prostorije Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

- Pokroviteljica ovogodišnjega vlaka za Vukovar je gospođa Kata Šoljić, majka četvorice poginulih hrvatskih branitelja. Organizatori su Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke i Udruga branitelja Domovinskoga rata "INA-Naftaplin" uz tehničku pomoć Odjela za branitelje Grada Zagreba.

ZAGREB - Predstavljanje knjige Ive Mažurana i Josipa Bratulića "Spomenica Matice hrvatske 1842.-2002". O knjizi će govoriti autori i predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić. (13 sati, dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙