FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske dom 15,30 sati.
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske dom 15,30 sati.

ZAGREB - Elektroenergetski sustavi jugoistočnog i kontinentalnog dijela Europe su spojeni, a tehnički je cijeli dio posla završio nešto prije 10,30 sati, potvrdio je rano poslijepodne glasnogovornik Hrvatske elektroprivrede Radimir Milišić. Cijeli posao oko spajanja počeo je u 7,30 sati, a nešto prije 10,30 spojeno je svih pet 400-kilovoltnih dalekovoda - u Ukrajini, Mađarskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i BiH. Prema međunarodnim standardima, treba proći još jedan dan kako bi se službeno smatralo da nije bilo nikakvih problema, izjavio je Hini Milišić. Operativno se cijeli tehnički zahtjevan posao spajanja vodio iz Nacionalnog dispečerskog centra HEP-a u Zagrebu.

ZAGREB - Tristotinjak najtežih vojnih invalida Domovinskog rata HV-a i HVO-a s obiteljima okupilo se danas u restoranu "Zvonimir" na desetom, jubilarnom susretu koji organizira udruga "Bedem ljubavi". Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je kako se nada da će do kraja ove godine biti riješeni stambeni problemi preostalih dvadesetorice stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) prve skupine. Rekla je da će novi zakon o braniteljima posebno dobro regulirati pitanje njegovatelja, najčešće supruga, 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve skupine. Udruga 100-postotnih HRVI prve skupine broji 473 člana.

ČAKOVEC - Na središnjoj svečanosti Dana kruha održanoj danas na Franjevačkom trgu u Čakovcu okupilo se, unatoč lošem vremenu, oko tisuću predstavnika svih hrvatskih županija, 90-ak škola i vrtića te gostiju iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Svečanu procesiju i svetu misu predvodio je varaždinski biskup mons. Marko Culej. "Poštovanje prema zemlji i njezinim plodovima u ovim se krajevima oduvijek gajilo pa nije slučajno što se središnja državna svečanost ovogodišnjih Dana kruha održava u Čakovcu", rekao je gradonačelnik Branko Šalamon. U bogatom programu, koji je počeo jutros u sedam sati, sudjelovala su mnoga kulturno-umjetnička društva iz Međimurja.

ZAGREB/ZADAR - Redovito jesensko plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK), 29. po redu, održat će se od 10. do 14. listopada u Zadru. Zasjedanje počinje večeras u katedrali sv. Stošije svečanim euharistijskim slavljem, koje predvodi predsjednik HBK-a i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uz koncelebraciju hrvatskih nadbiskupa i biskupa, javila je Ika. Radni dio počinje 11. listopada, u 9 sati, u hotelu "Adriana" na Boriku i početak je otvoren za novinare. Tada će biti najavljene teme zasjedanja.

ZAGREB - Mladi pijanist Javor Bračić i mlada flautistica Lidija Ljubičić dobitnici su glazbenih nagrada koje se od ove godine dodjeljuju u ciklusu Mladih talenata na Samoborskoj glazbenoj jeseni, priopćili su danas organizatori toga festivala. Javor Bračić osvojio je nagradu "Glazbeno pero" i 10.000 kuna za najboljeg izvođača, a Lidija Ljubičić nagradu "Ferdo Livadić" za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja i 7000 kuna. Nagrade se dodjeljuju od ove godine kao poticaj za stvaralački rad mladih hrvatskih glazbenika, ističe u priopćenju organizator tog festivala Pučko otvoreno učilište iz Samobora.

VARAŽDIN - U klijeti u mjestu Vinogradi Ludbreški pronađena su tijela vlasnika klijeti i njegova susjeda koji su, kako policija pretpostavlja, umrli od trovanja ugljičnim monoksidom koji je isparavao uslijed vrenja mošta. Tijela preminulog 75-godišnjeg vlasnika klijeti i njegovog 44-godišnjeg susjeda pronađena su jučer. Liječnik ludbreškog doma zdravlja nije pronašao povrede koje bi ukazivale na nasilnu smrt, priopćila je danas Policijska uprava varaždinska. Obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙