FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOZANIĆ NA ZASJEDANJU PREDSJEDNIKA BK EUROPE

LEEDS, 3. listopada 2004. (Hina/KTA) - Predsjednik Hrvatske biskupskekonferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sudjelovaoje na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija(CCEE) koje se od 30. rujna do 3. listopada održavalo u Leedsu, uVelikoj Britaniji.
LEEDS, 3. listopada 2004. (Hina/KTA) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sudjelovao je na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) koje se od 30. rujna do 3. listopada održavalo u Leedsu, u Velikoj Britaniji.

Na tom skupu koji je okupio predsjednike 34 biskupske konferencije iz Europe, Bosnu i Hercegovinu predstavljao je msgr. Franjo Komarica, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA) iz BiH.

Biskupi su, između ostalog, raspravljali i o ulozi kršćanstva i Crkve u današnjoj Europi, o stanju kršćanstva u europskim zemljama, o odnosu kršćanstva i drugih religija te o odnosu Crkve i europskih institucija, posebno Europske Unije.

Prije početka zasjedanja CCEE-a predsjednici BK jugoistočne Europe održali su svoje zasebno zasjedanje te dogovorili pojedinosti za svoju redovnu godišnju skupštinu koja će se održati u Sarajevu od 25. do 27. veljače 2005. godine.

Biskupe je na zasjedanju pohodio je i nadbiskup Canterburya i primas Anglikanske crkve Rowan Williams koji je govorio o suvremenom ekumenizmu među kršćanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙