FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih događaja do21 sat.
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Uspješno provedenim ponovnim spajanjem elektroenergetskih sustava jugoistočnog i kontinentalnog dijela Europe, Europa je danas elektroenergetski povezana u jednu cjelinu, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj elektroprivredi. Cijeli je posao rekonekcije protekao bez greške, bez kritičnih situacija i sigurnost (elektroenergetskog) sustava je apsolutno zagarantirana, istaknuo je član Uprave HEP-a i jedan od voditelja Tima za rekonekciju Ivica Toljan. Tehnički proces ponovnog spajanja (rekonekcija) obavljen je u roku 45 minuta, naglasio je drugi voditelj Tima, zamjenik direktora slovenskog ELES-a Milan Jevšenak. Taj tehnički zahtjevan posao vodio se iz Nacionalnog dispečerskog centra u Zagrebu. Kako se mogu očekivati i određene oscilacije u zajedničkom elektroenergetskom sustavu nakon 24 sata, odnosno sutra poslijepodne, moći će se reći da je sustav definitivno siguran i da stabilno radi, objasnio je Toljan.

ZAGREB - Tristotinjak najtežih vojnih invalida Domovinskog rata HV-a i HVO-a s obiteljima okupilo se danas u restoranu "Zvonimir" na desetom, jubilarnom susretu koji organizira udruga "Bedem ljubavi". Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je kako se nada da će do kraja ove godine biti riješeni stambeni problemi preostalih dvadesetorice stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) prve skupine. Rekla je da će novi zakon o braniteljima posebno dobro regulirati pitanje njegovatelja, najčešće supruga, 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve skupine. U budućem zakonu pozornost će biti posvećena i medicinskoj rehabilitaciji HRVI, rekla je Kosor i dodala da je milijun i pol kuna osigurano za programe njihova liječenja u toplicama. Predsjednik Udruge Đuro Glogoški novinarima je izjavio da su najteži invalidi Domovinskog rata, s obzirom na gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, zadovoljni svojim statusom, ali smatraju da se on može poboljšati i to ne izdvajanjem dodatnih novaca, već rebalansom državnog proračuna, rekao je Glogoški.

SPLIT - Stanje predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića, ranjenog preksinoć u pucnjavi u Splitu, i dalje je neizvjesno, doznaje se na Jedinici za intenzivno liječenje splitske Kliničke bolnice. Tridesetsedmogodišnji Bartulić zadobio je prostrijelnu ranu desne strane prsišta, te frakturu jednog rebra i dva kralješka. Premda je prema prvim informacijama Bartulić bio izvan životne opasnosti, stanje se kasnije pogoršalo, zbog čega je podvrgnut dvama operacijskim zahvatima. Četrdesetosmogodišnji Jozo Đuzel, koji je pucao u Bartulića i uhićen je iste noći, od kasno sinoć je u pritvoru. Đuzel je istražnom sucu izjavio kako nije imao namjeru ubiti Bartulića.

OSIJEK - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas poslije 14 sati na čepinskoj obilaznici poginule su dvije žene, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava. U nesreći su sudjelovala dva automobila, a očevidom će se utvrditi kako se ona dogodila, izvijestila je policija.

RIJEKA - Građanska inicijativa "Park Rosuje" izvijestila je danas da je prikupila 500 potpisa stanovnika Njivica, na otoku Krku, za peticiju protiv mjera iz novog urbanističkog plana tog naselja. U priopćenju za javnost udruge "Park Rosuje", koja se bori za sprječavanje urbanističke devastacije Njivica, ističe se da se peticijom nastoji spriječiti "očekivana devastacija Njivica kroz predložene izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja i najavljene detaljne planove uređenja". Peticija će biti uručena Općinskome vijeću Omišlja, na čijem su području Njivice, a njezino je potpisivanje poduprla i ekološka udruga "Eko Kvarner".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙