FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SAVUDRIJA - Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok na današnjoj se konferenciji za novinare u savudrijskoj luci založio da se zbog učestalih incidenata međusobni sporovi između Hrvatske i Slovenije u idućih mjesec dana upute na međunarodnu arbitražu. Predložio je da se u međuvremenu na području Savudrijske vale donese privremeni sporazum o korištenju Vale kako bi se izbjegli ekscesi između hrvatskih i slovenskih ribara. Čehok je pozvao Slovence da više ne provociraju u hrvatskim teritorijalnim vodama. "Apeliram na zdrav razum, razumijevanje i smirivanje strasti, jer očigledno dobrosusjedski odnosi nemaju alternative", kazao je.

BAJAKOVO - Na graničnom prijelazu Bajakovu carinici su danas u kombiju - kamp-prikolici otkrili 1623 ubijene ptice zaštićenih vrsta, među kojima je bilo najviše ševa, 1476, koje su pokušala prošvercati četvorica talijanskih lovaca. Prva količina ubijenih ptica otkrivena je prijepodne, a carinici su do večeras pregledavali vozilo u kojemu su najprije pronašli tristotinjak ševa te nekoliko ostalih zaštićenih vrsta ptica, ubijenih u Rumunjskoj. Viši inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture Željko Vuković, koji je odmah pozvan na očevid, izjavio je za Hinu kako "nisu ni slutili da se u vozilu krije toliko ubijenih ptica". Dodao je da je prema hrvatskim propisima o zaštićenim pticama vrijednost ubijenih ptica oko milijun i 320 tisuća kuna. Inspektor Vuković izdao je talijanskim lovcima prekršajni nalog za plaćanje kazne od 25.000 kuna zbog kršenja Zakona o zaštiti prirode jer nisu imali dopuštenje Ministarstva kulture za provoz zaštićenih ptica.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova danas je objavilo podatak da je u protekli 24 sata u Hrvatskoj osam osoba počinilo samoubojstvo. U protekla 24 sata samoubojstvo su počinile dvije osobe na području Rijeke, po jedna osoba na području Gospića, Bjelovara, Koprivnice i Zaboka te dvije osobe na području Zagreba, navodi MUP. U Zagrebu je još jedno samoubojstvo jutros oko 7,15 sati počinio 61-godišnji pacijent odjela intenzivne njege Opće bolnice "Sveti Duh".

KORČULA - U brodogradilištu Leda u Korčuli danas je porinut u more brod specijalne namjene za prijevoz rasutih tereta, izgrađen za nizozemsko brodogradilište Peters. Brod je dugačak 82,50 metara, širok 12,60 i visok 8 metara, uz gaz od 4,80 metara i ukupne nosivost od 3.200 tona. Radni naziv broda je je Novogradnja 1003, a ploviti će kao trgovački brod pod nazivom Bestevaer. Direktor brodogradilišta Srećko Marini rekao je da je ovaj posao vrijedan 1,8 milijuna eura, te da je to drugi od ukupno četiri koja se grade u Korčuli za istog naručitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙