FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30sati
ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati

VUKOVAR - Dvodnevni 6. kongres hrvatskih bolnica završio je danas s radom u Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru. "S obzirom na financijske probleme u cijelom zdravstvenom sustavu, ovaj kongres je imao zadatak da utvrdi relacije u kojima se kreću, s jedne strane - financije a s druge - struka i znanost. Nastojali smo pomiriti te dvije suprotnosti i pri tome staviti težište na struku i kvalitetu, koje bitno utječu i na smanjenje troškova", ocijenio je rezultate kongresa predsjednik Organizacijskog odbora 6. kongresa hrvatskih bolnica doc. dr. Stjepan Turek.

ZAGREB - U Hrvatskoj jutros nije bilo problema u opskrbi električnom energijom čiju je mogućnost najavila Hrvatska elektroprivreda zbog radova na prilagođavanju visokonaponske mreže hrvatskog elektroenergetskog sustava europskom. "Kratko smo bili odpojeni od ostalih elektroenergetskih sustava i radili u tzv. 'otočnom' radu", rekao je glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić, pojasnivši da su radovi bili potrebni zbog povezivanja razdvojenih dijelova europske elektroenergetske mreže. Rekonekcija, odnosno ponovno spajanje jugoistočne Europe s drugim dijelom europske elektroenergetske mreže, predviđeno je za prvu polovicu listopada.

ZAVIŽAN - U Lici je zahladnjelo, u nižim predjelima pada kiša, a na sjevernom Velebitu gdje se temperatura jutros spustila ispod ništice (-2 C stupnja), palo je 22 centimetra snijega. Jaka bura mjestimice je u području Zavižana stvorila nanose snijega do pola metra visoke. Zbog olujne bure za promet je zatvorena dionica autoceste Sveti Rok - Posedarje.

ZAGREB - Europski dan jezika obilježava se danas na središnjem zagrebačkom trgu treći put kratkim predstavljanjima više europskih jezika. Organizator "Dana jezika" je Nizozemsko veleposlanstvo u suradnji s Izaslanstvom Europske komisije u Zagrebu te kulturnim institutima i odjelima za kulturu i jezičnu suradnju pri veleposlanstvima zemalja članica Europske unije s vjerodajnicama u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙