FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USPJEH HRVATSKO-SLOVENSKE PREDSTAVE NA KAZALIŠNOM FESTIVALU U VARŠAVI

VARŠAVA, 9. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko-slovenska predstava"Schneewittchen After Party" u režiji Ivice Buljana s velikim jeuspjehom prikazana na jednoj od najprestižnijih europskih kazališnihmanifestacija, Festivalu kazališnih festivala Susreti (Spotkania) štose od 1. do 25. listopada održava u Varšavi.
VARŠAVA, 9. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko-slovenska predstava "Schneewittchen After Party" u režiji Ivice Buljana s velikim je uspjehom prikazana na jednoj od najprestižnijih europskih kazališnih manifestacija, Festivalu kazališnih festivala Susreti (Spotkania) što se od 1. do 25. listopada održava u Varšavi.

Schneewittchen After Party" predstava je Mini teatra u koprodukciji Cankarjevog doma iz Ljubljane, Art radionice Lazareti iz Dubrovnika i Novog kazališta iz Zagreba, a izvedena je varšavskom nacionalnom kazalištu.

Nakon premijere prikazana je na festivalima Teatro de Oriente u Barceloni, Net u Moskvi, sarajevskom MESS-u, na festivalima EX-ponto i Mladi lavovi u Ljubljani, Borštnikovom srečanju u Mariboru, u Crnoj Gori i Austriji, a prije mjesec dana osvojila je nagradu za najbolju predstavu Festivala Tempus Art u Slovačkoj.

Uz redatelja Ivicu Buljana, autorsku ekipu čine vizualni umjetnik Tomo Savić Gecan, kostimografkinja Ana Savić Gecan, koreografkinja Mare Sesardić, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, a u predstavi glume Ana Karić, Veronika Drolc, Robert Waltl i Niko Gorąič te glasbenici Blaž Celarec, Gregor Cvetko i Andraš Polič.

Festival festivala Spotkania spada u A-kategoriju svjetskih festivala, najveći je takav u Poljskoj i u tom dijelu Europe na kojem se svake godine prikazuju najznačajnija ostvarenja suvremenog svjetskog kazališta. Ove godine festival je otvorio Shakespeareov "Othello" u izvedbi skupine Cheek by Jowl britanskog redatelja Declana Donellana. Nastavljen je svjetskom premijerom dvodijelnog šestosatnog spektakla kojeg čine Čehovljev "Galeb" i "Neka španjolska drama" Yasmine Reza u režiji vodećeg poljskog redatelja Kristijana Lupe.

Iz bogatog programa valja izdvojiti i laureata Europske nagrade za novu kazališnu stvarnost Heinera Goebbelsa s nagrađivanom predstavom "Hashirigaki" prema tekstu Gertrude Stein "The Making of Americans", kao i izuzetno zanimljivu predstavu s Bliskog istoka, nagrađivanu na festivalima u Kairu, Tokiju i Edinburghu, "Hamlet" kuvajtskog redatelja Sulayamana Al-Bassama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙