FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljene Alinejine knjige o Domovinskom ratu

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Koprivnički nakladnik "Alineja"predstavio je večeras u Zagrebu knjige o Domovinskom ratu MladenaPavkovića, Miroslava Mikuljana i Josipa Palade.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Koprivnički nakladnik "Alineja" predstavio je večeras u Zagrebu knjige o Domovinskom ratu Mladena Pavkovića, Miroslava Mikuljana i Josipa Palade.

Predstavljene su dvije knjige Mladena Pavkovića: "Kata Šoljić - junakinja Domovinskoga rata" i "Hrvatska početnica hrvatskoga Domovinskog rata"; "Generalova priča - Zvonimir Črvenko" Miroslava Mikuljana, te "Hrvatski Domovinski rat - da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske - 13 godina poslije" Josipa Palade.

O Domovinskom ratu i knjigama govorili su Kata Šoljić, Hrvoje Šošić, filmski dokumentarist Miroslav Mikuljan, Mladen Pavković i književnik Josip Palada.

Majka četvorice poginulih hrvatskih branitelja Kata Šoljić poručila je da "Hrvati trebaju čuvati svoju državu."

"Što bi od nas bilo da je Hrvatska propala", zapitala je i podsjetila na strahote rata i okrutnost srpskih agresora.

Mladen Pavković je rekao kako je, umjesto što se toliko piše i govori o komunistima, vrijeme da se zabrani crvena petokraka. "Treba napokon govoriti o Domovinskom ratu, sramota je da ni danas ne znamo koliko je bilo mrtvih", kazao je Pavković.

"Razdjelnica između nas i njih je u tome što, dok mi nudimo križ i mir, oni još uvijek nude Tita i nož", rekao je Hrvoje Šošić. Izrazio je mišljenje da bi trebalo vratiti 30. svibnja za službeni dan hrvatske državnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙