FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WALESA NEMA NA KARTI EUROSTATA; POTOPILO GA IRSKO MORE

BRUXELLES, 5. listopada 2004. (Hina/AFP) - Wales, sastavni dio VelikeBritanije, nes(p)retno je nestao sa zemljovida EU, objavljenog nanaslovnici statističkog godišnjaka Eurostata, jer su ga kartografipotopili Irskim morem.
BRUXELLES, 5. listopada 2004. (Hina/AFP) - Wales, sastavni dio Velike Britanije, nes(p)retno je nestao sa zemljovida EU, objavljenog na naslovnici statističkog godišnjaka Eurostata, jer su ga kartografi potopili Irskim morem.

"Žao nam je i vrlo nam je neugodno", izjavio je glasnogovornik Eurostata (statističke agencije EU) Tim Allen, dodavši, međutim, da ne namjerava povući 8.650 kopija koje se od petka nalaze u prodaji na engleskom, francuskom i njemačkom, opravdavajući se objašnjenjem da se ne želi trošiti javni novac. "Mogli bismo u izdanja koja će se tek štampati ubaciti notu isprike", dodao je Allen.

Eurostat poručuje da se stanovništvo Walesa ne treba ništa brinuti jer će u narednom izdanju, za 2005. godinu, Wales sigurno "izroniti" iz mora i pojaviti se na karti EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙